BITKA ZA PARIZ 2024: Samo pobeda donosi Srpkinjama kvalifikacije za Olimpijske igre

S. R.

24. 06. 2023. u 08:30

BALKANSKI okršaj za odlazak u kvalfikacije za OI. Sutrašnji duel (14.45) između Srbije i Crne Gore, u razigravanju od petog do osmog mesta, je biti ili ne biti na EP u Ljubljani. Pobednik će "kaparisati" plasman u doigravanje za februar naredne godine, za nastavak sna o učešću na najvažnijoj smotri u sportu.

БИТКА ЗА ПАРИЗ 2024: Само победа доноси Српкињама квалификације за Олимпијске игре

FOTO: FIBA.Basketball

- Ne postoji bolji motiv od odlaska na Olimpijske igre i potencijalnog mesta u kvalifikacijama. Pričali smo, ja kao kapiten tima, uz ostale starije košarkašice, potrudili smo se da iskoristimo svoje iskustvo kako bi pomogli mlađim igračicama da lakše prebrode poraz od Belgije u četvrtfinalu. Ne treba da se osvrćemo na ono što se desilo. Gledamo samo napred, idemo na pobedu - najavljuje kapiten Tina Krajišnik.

Može se reći da oba tima ulaze u susret podjednako uzdrmano zbog visokih poraza - naše dame izgubile su sa 40 razlike od Belgije, dok su Crnogorke pretrpele još veću katastrofu ostavši na "minus 43" od Francuske.

- Mentalna snaga uvek donosi prevagu. Sigurno će i ona biti jedan od faktora koji će presuditi, kao i sa kojom energojom će oba tima istrčati na parket - naglašva Tina.

Dve reprezentacije su pre mesec dana odigrale prijateljski susret u okviru priprema za EP. Naše dame su trijumfovale (79:64).

Ivon: pokazati pravo lice

PLEJMEJKER Srbije Ivon Anderson ne očekuje lak meč.

- Znamo da će se Crna Gora žestoko boriti, a pred nama je veliki cilj i plasman u kvalifikacije za OI. Treba da pokažemo kakav je tim Srbija i da se vidi naše pravo lice. 

- Gledali smo njihove utakmice, zajedno smo u hotelu i čestitala sam im na dosadašnjem delu šampionata. Iznenađena sam energijom sa kojom Crnogorke ulaze u meč. To je jedna nova mlada generacija koja je donela osveženje, zbog toga i mi moramo da uđemo fokusirano u susret - oprezna je Krajšnik.

Centar naše selekcije smatra da ovaj tim nije prikazao pun potencijal.

- Naš identitet nije postojao, još uvek nismo odigrali prepoznatljivu utakmcu u kojoj smo se osećali dobro na terenu, kao da nas je neko "zaključao" da pokažemo ono što jesmo. Čak nismo bile na nivou na kojem smo igrale pripremne mečeve pre prvenstva. Takođe, pratile su nas loše okolnosti, mene je povreda omela. Smatram da ekipa nije prikazala ni 50 odsto svojih mogućnosti. Naš dogovor je da uživamo u meču i da damo sve od sebe - konstatuje Krajišnik. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)