EMOCIJE NA SVE STRANE: Košarkašice Srbije kroz dramu pobedile Crnu Goru na Evropskom prvenstvu, pa to proslavile burno (FOTO)

Novosti online

24. 06. 2023. u 17:20

Ženska košarkaška reprezenatacija Srbije u subotu je igrala izuzetno bitan meč sa Crnom Gorom na Evropskom prvenstvu 2023, a epilog je bio takav da je usledilo veliko slavlje naših košarkašica. Sa razlogom.

ЕМОЦИЈЕ НА СВЕ СТРАНЕ: Кошаркашице Србије кроз драму победиле Црну Гору на Европском првенству, па то прославиле бурно (ФОТО)

FOTO: FIBA.Basketball

Posle bolnog poraza od čak 40 poena razlike u četvrtfinalnom okršaju s Belgijom, Srpkinje su počele razigravanje za plasman od 5. do 8. mesta, svesne da ukoliko savladaju Crnu Goru obezbeđuju plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

U te kvalifikacije, prvobitnim planom, trebalo je da ide pet najboljih ekipa sa ženskog Evrobasketa, ali kako je selekcija domaćina Igara, Francuske, kao automatski učesnik olimpijskog nadmetanja prošla u polufinale kontinentalnog šampionata, onda i šestoplasirana ekipa sa ovog prvenstva ide u kvalifikacije za Pariz 2024.

To je značilo da je izabranicama selektorke Marine Maljković dovoljno da pobede Crnu Goru i, bez obzira da li potom budu pete ili šeste (o čemu će odlučivati meč s Nemačkom, u nedelju), stiču pravo da se nadmeću za plasman na pariske Olimpijske igre.

I, kako je posle dramatičnog meča s Crnogorkama taj cilj ostvaren, pobeda je proslavljena burno - uz poneku suzu i mnogo zagrljaja, pa i sa članovima porodica koje su doputovale u Sloveniju, ali i sa legendama reprezentacije poput Sonje Vasić (nekada Petrović) i Jelene Bruks (nekada Milovanović).

Evo i kako je to izgledalo u Ljubljani:

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!