KAKVA KAZNA NBA LIGE! Duga, duga zabrana igranja za jednu od najvećih zvezda košarke, ovakve stvari se ne opraštaju!

Novosti online

16. 06. 2023. u 17:09 >> 20:01

AMERIČKI košarkaš Dža Morant oštro je kažnjen od strane NBA lige.

КАКВА КАЗНА НБА ЛИГЕ! Дуга, дуга забрана играња за једну од највећих звезда кошарке, овакве ствари се не опраштају!

FOTO: EPA

Naime, on je suspendovan na čak 25 utakmica, i to uz oduzimanje plate za taj period.

Razlog za ovakvu sankciju je što je držao pištolj tokom jednog prenosa uživo na intnernetu, i to nedugo nakon što je odslužio kaznu od osam mečeva suspenzije zbog nošenja vatrenog oružja na javnom mestu.

On neće moći da se "tek tako", posle prvih 25 utakmica sezone 2023/2024 vrati takmičenju, već će, kako je saopštila liga, "morati da ispuni još neke uslove, a do tada mu je zabranjeno da se pojavljuje u svim javnim nastupima kluba ili lige, uključujući i predsezonske utakmice".

Dža Morant ima 23 godine ,bio je drugi pik na draftu 2019. i već je dvaput bio Ol-star. U dosadašnje četiri sezone prosečno je postizao 22,4 poena po meču, uz 7,4 asistencije, 4,8 sokova i jednu "krađu" po utakmici ligaškog dela sezone. U plej-ofu mu je košgeterski prosek 27,3 poena, uz 8,6 asistencija, 6,8 skokova i 1,5 osvojenu loptu po utakmici.

Dža Morant - saopštenje za javnost

Nedugo nakon kazne NBA lige, oglasio se i vinovnik pomenutih incidenata:

- Imao sam vremena da se osvrnem (na ono što sam uradio) i shvatim koliko sam bola prouzrokovao. Želim da se izvinim NBA ligi, "grizlijima", mojim saigračima i gradu Memfisu. Adamu Silveru, Zeku Klajmanu i Robertu Peri, koji su mi dali priliku da budem profesionalni sportista i koji su me podržavali, vama kažem da mi je žao za štetu koju sam prouzrokovao. Deco koja se ugledate na mene, žao mi je što sam vas razočarao kao primer. Obećavam da ću biti bolji. Mojim sponzorima obećavam da ću bolje predstavljati naše brendove. A svim mojim navijačima kažem: iskupiću se za ovo, obećavam. Provešću ovaj period između dve sezone i period suspenzije da poradim na svom psihičkom zdravlju i donošenju odluka. Takođe, treniraću, kako bih spreman bio kada se vratim na teren. Znam da će moji saigrači izdržati, ali mi je žao što s njima neću biti na početku sezone. Nadam se da ćete mi svi dati šansu da vremenom pokažem da sam bolji čovek nego što sam to do sada pokazivao - navodi se u Morantovom saopštenju.

Sindikat NBA igrača veoma nezadovoljan kaznom

Izvršna direktorka Sindikata NBA igrača (NBPA) Tamika Tremaljo, druga žena koja je na toj funkciji, u saopštenju za javnost je iznela nezadovoljstvo te organizacije pomenutm sankcijom:

- Dža je izrazio žaljenje i prihvatio odgovornost za ono što je uradio, a mi ga jednoglasno podržavamo u tome da uradi sve što je potrebno da sebe, igrače i ligu predstavi na pravi način. Što se disciplinskih mera tiče, a koje ga udaljavaju od terena do decembra i još zahtevaju neke neimenovane uslove koje mora da ispuni pre nego što se vrati utakmicama, verujemo da su te mere preterane i neodgovarajuće iz brojnih razloga. Ovo niti je fer, niti je u skladu sa dosadašnjom praksom disciplinskih sankcija u našoj ligi. Razmotrićemo naše mogućnosti i naredne korake - navodi se u saopštenju koje je u ime Sindikata NBA igrača potpisala Tamika Tremaljo.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)