IGRAĆE SE MAJSTORICA: Partizan poražen u LJubljani, u Beogradu se odlučuje ko ide na megdan Zvezdi (FOTO)

Novosti online

30. 05. 2023. u 17:51

KOŠARKAŠI Partizana izgubili su u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige od Cedevita Olimpije u Ljubljani sa 95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:23).

ИГРАЋЕ СЕ МАЈСТОРИЦА: Партизан поражен у Љубљани, у Београду се одлучује ко иде на мегдан Звезди (ФОТО)

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Aleš Fevzer/ABA liga

Zasluženo su slavili "zmajčeki" koji su uspeli da izbore majstoricu i vrate seriju u Beograd gde ća pasti konačna odluka o drugom finalisti regionalnog takmičenja.

Gosti su dobro otvorili meč, poveli su 5:12, pa 13:21. Ipak, domaćin je od tog momenta počeo da igra sve bolje pre svega u odbrani gde je trener Miro Alilović često menjao način odbrane.

Cedevita Olimpija je imala prednost od tri razlike posle uvodnih 10 minuta - 29:26, a prvi put je do dvocifrene prednosti došla u finišu prvog poluvremena - 51:41.

Nastavili su Ljubljančani dobro da igraju i u trećem kvartalu, no Partizan je odbijao da se preda pa je u jednom momentu stigao do minus tri - 59:56. Bio je to ipak poslednji trzaj izabranika Željka Obradovića.

Uspeli su u par navrata u četvrtoj četvrtini da spuste zaostatak na jednocifren, ali snage za preokret nije bilo.

Opet je upečatljiv bio odnos u skokovima, gde je domaćin izdominirao - 39:23, a bolji je bio i u asistencijama - 18:10.

Najefikasniji kod pobednika bio je Jogi Ferel koji je postigao 21 poen, pratio ga je Zoran Dragić sa 12. Na drugoj strani Kevin Panter je brojao do 24, dok je Dante Egzum dodao 16.

Treća utakmica ovih rivala na programu je 6. juna u "Areni". Pobednik će na megdan Crvenoj zvezdi koja je još ranije pobedila Budućnost sa 2:0.

Cedevita Olimpija - Partizan 95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:23)

Dvorana: "Stožice". Gledalaca: 9.233. Sudije: Miloš Koljenšić, Luka Kardum i Denis Hadžić.

Cedevita Olimpija: Rebec 6, Ferel 21, Radović 4, Jeremić 9, Alibegović 9, Murić 10, Mulalić 6, Kosi, Matković 8, Gnjidić, Omić 10, Dragić 12.

Partizan: Ledej, Drezgić, Koprivica, Panter 24, Smailagić 8, Papapetru 2, Egzum 16, Naneli 14, Lesor 11, Trifunović, Anđušić, Madar 8.

Četvrta četvrtina: Cedevita Olimpija - Partizan 95:83

40' - Kraj utakmice!

40' - Tačku na meč najverovatnije novom trojkom stavlja Edo Murić. Panter je pogodio oba bacanja, ali čini se kasno.

39' - Krenuo je Egzum agresivno na prodor i uspeo je da iznudi dva bacanja. Uspeo je ova penala da iskoristi. Probio je Ferel, izbacio je usamljenog Dragića koji je pogodio trojku. Odmah je tajm-autom reagovao Obradović. Ne baš dobar napad gostiju, Madar je jedna dobacio pri šutu van linije 6,75.

38' - Dve promašene trojke domaćih, najpre Murić, a onda i Dragić. Panter je na drugoj strani pogodio. Ferel agresivno kreće na prodor i pogađa.

37' - Sjajan potez Madara. Ukrao je loptu Ferelu i lako poentirao. Izraelac je napravio seriju 5:0 i odmah je minutom odmora reagovao Miro Alilović.

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Aleš Fevzer/ABA liga

36' - Tek što se vratio odmah pogađa Jogi Ferel. Odlična utakmica plejmejkera Cedevita Olimpije. Potom je Madar pogodio trojku iz desnog kornera.

35' - Već viđeno, samo što sada nije bio koš. Opet je Panter faulirao na šutu za tri poena Mulalića. Pri tom kapiten crno-belih je dobio tehničku zbog prigovora. Jedno od četiri je pogodio Mulalić. Na drugoj strani Smailagić je iznudio dva bacanja nakon faula upravo Mulalića. Centar gostiju je oba realizovao.

34' - Finitirao je Murić Smailagića i pogodio sa poludistance, ali na drugoj strani Panter je ubacio trojku iz kornera. Probio je Rebec lako odbranu rivala i potom uposlio Matkovića za lake poene. Prvi tajm-aut u poslednjoj četvrtini je zatražio Obradović - 84:69.

33' - Upisao se tek sad Papapetru. Pre toga je Lesor pokušao da skine loptu sa obruča, ali je dosuđena silazna putanja. Loša sekvenca za Francuza. Izgubio je loptu a onda je napravio nesportski faul nad Mulalićem. Iskusni bek domaćeg tima je iskoristio taj poklon.

32' - Sa osam metara je pogodio Rebec. To ne treba da čudi, tako šutira kroz celu karijeru. Koristi Partizan to što je rival u bonusu, pa je Egzum iznudio faul Radovića. Australijanac je bio polovičan sa penala.

31' - Tri faula u jednom napadu napravila je Cedevita Olimpija i to sva tri nad Egzumom. Potom je Lesor promašio, ali je pokupio promašaj i poentirao uz faul. Domaćin je već ispunio bonus za manje od minut.

Treća četvrtina: Cedevita Olimpija - Partizan 73:60

30' - Ostao je Rebec u mis meču sa Lesorom, iskoristio je to i postigao trojku za velikih +14 - 73:59. Panter je potom pogodio bacanje posle tehničke Alilovića. Veoma ljut je bio Obradović tokom minuta odmora onim što prikazuju njegovi izabranici.

Screenshot / TV Arena sport

29' - Sjajan potez Egzuma. Pogodio je pod faulom, a onda je realizovao i dodatno bacanje. Ne igra puno, ali je odličan šuter Mirko Mulalić. Uspeo je da pogodi pod faulom Pantera i to šut van linije 6,75. Bacanje je promašio, ali je baš on pokupio promašaj i potom uposlio Alibegovića za lake poene.

29' - Ubrzao je Ferel i iznudio dva penala. Amerikanac je oba puta bio siguran.  Nije trojku pogodio Egzum, ali jeste na drugoj strani Amar Alibegović - 65:56. Tajm-aut je zatražio Obradović.

28' - Ostao je sam Naneli na šutu za tri poena i naravno da je to iskoristio. Sjajan potez Radovića i on je pored Lesora poentirao prodorom na drugi obruč.

27' - Lesor je uspeo da poentira iz ne baš lake pozicije. Igrači će malo odmoriti zbog prvog tajm-auta u ovom kvartalu. Promašio je trojku Ferel, ali je Omić pokupio ofanzivan skok i morao je Egzum da ga faulira kako ovaj ne bi došao do lakih poena. Ispostavilo se da je faul bio dobar, pošto je bivši igrač Crvene zvezde bio polovičan.

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Aleš Fevzer/ABA liga

25' - Udvojen je bio Ferel, Murić je ostao sam, Amerikanac je to video uposlio ga, a ovaj je to iskoristio i pogodio van linije 6,75. Ostao je Omić u mis meču sa Panterom i to je lako rešio centar domaćeg tima - 58:51.

24' - Promašio je trojku Panter, ali je Naneli poentirao iz drugog napada. Potom i Panter pogađa u kontri. Odlično je Partizan otvorio drugo poluvreme. Dragić je napravio faul u napadu, a potom je zbog prigovora zaradio tehničku grešku. Pogodio je Panter slobodno bacanje.

23' - Kakav prodor Dragića. Probio je i položio na drugi obruč. Zaista sjajan potez krilnog igrača domaćeg tima.

22' - Ostao je Ferel sam u korneru i promašio je potpuno otvoren šut, što nije baš karakteristično za njega. Panter je potom poentirao posle prodora i došao je do 12 poena.

21' - Veliki promašaj Jeremića na startu trećeg kvartala. Na drugoj strani sudije su dosudile mrtvu loptu nakon borbe Ferela i Ledeja i njih dvojica će skakati u borbi za posed. Ledej je dodao do Madara, a ovaj na isteku napada pogodio trojku.

Druga četvrtina: Cedevita Olimpija - Partizan 51:41

Crno-beli verovatno nisu očekivali da će biti na dvocifrenom zaostatku posle 20 minuta igre. Partizan za dva šutira 7/14 (50%), trojke su 6/17 (35,3%), a imaju tri promašena bacanja - 9/12 (75%). Na drugoj strani, šut domaćina za dva je odličnih 10/13 (76,9%), za tri 6/16 (37,5%) i penali 13/14 (92,9). Cedevita Olimpija je kao i u prvom meču bolja u skoku 19-7, u asistencijama su izjednačeni 8-8.

20' - Loša sekvenca Lesora. Najpre je izgubio loptu, a potom faulirao Alibegovića koji je pritom i poentirao za dva poena. I on je realizovao dodatno bacanje.

20' - Baš kao i Lesor i Egzum je bio polovičan sa linije penala.  Trifunović je napravio faul nad Ferelom. Ta odluka se nije svidela mladom beku crno-belih koji je potom dobio i tehničku zbog prigovora i on već sada ima četiri lične greške. Taj poklon je prihvatio Ferel i pogodio sva tri bacanja. Ovo je u dosadašnjem toku meča najveća prednost za Ljubljančane.

19' - Napao je prodorom odbranu rivala Egzum i pogodio je. Na drugoj strani Ferel pogađa još jednu neverovatnu trojku.

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Aleš Fevzer/ABA liga

18' - Fauliran je Omić prilikom borbe za skok i uspeo je oba puta da pogodi sa linije penala. Dosta bacanja na obe strane u ovim trenucima. Sjajno je probio Alibegović i snažno je zakucao - 42:38.

17' - Nisu šutevi sa poludistance snaga Lesora. Ipak, odlučio se za šut i Murić ga je faulirao. Centar gostiju je bio polovičan.

16' - Cedevita Olimpija je ponovo došla do prednosti nakon poena Ferela sa linije penala. Tajm-aut je posle toga zatražio Obradović.

15' - Dobro je Partizan odigrao odbranu, ali je Dragić uspeo da iznudi faul na šutu za tri poena. Slovenački reprezentativac je pogodio dva od tri bacanja. Na drugoj strani Egzum je realizovao oba penala. Probio je Ferel odbranu crno-belih, potom uposlio Omića koji je poentirao uz faul. Uspeo je da iskoristi i dodatno bacanje.

14' - Novi koš Pantera. Opet je poentirao sa jedne ruke i za razliku od prve utkmice kapiten gostiju sada igra veoma dobro. Potom je poentirao i sa poludistance. Odmah je tajm-autom reagovao Miro Alilović pošto je rezultat u drugom kvartalu 2:9.

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Aleš Fevzer/ABA liga

13' - Lepo se snašao Eksum i došao do novih poena. Cedevita Olimpija se muči u napadu od kada je Jogi Ferel na klupi.

12' - Matković je na drugoj strani pogodio poludistancu, a onda se Lesor izborio za dva slobodna bacanja nakon faula hrvatskog centra. Francuz je sa crte bio polovičan.

11' - Jeremić promašajem van linije 6,75 otvara drugi period. Lesor u stilu najboljih plejmejkera dolazi do poena. Rolingom se oslobio Matkovića.

Prva četvrtina: Cedevita Olimpija - Partizan 29:26

10' - Kakav kraj prve četvrtine. Egzum je pogodio na isteku sa centra. Ovo može da trgne Partizan.

10' - Nisu se nadali crno-beli verovatno da će rival ovako dobro šutirati. Već sada je Cedevita Olimpija ubacila pet trojki, a u Beogradu za ceo meč osam.

9' - Kakav šut je pogodio Ferel, trojku sa korakom unazad i to preko ruke. Nastavljaju domaći sada da sipaju, opet je Jeremić pogodio dalekometni šut. Potom je Rok Radović iskoristio dodavanje Matkovića i lako poentirao. Tajm-aut je zatražio Željko Obradović.

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Aleš Fevzer/ABA liga

8' - Pljušte trojke na obe strane. Sada je Jeremić drugi put bio precizan van linije 6,75. Lesor se poenima sa linije penala uveo u utakmicu.

7' - Neverovatan je Naneli. Na 3/3 je bek crno-belih, ali uspeo je istom merom da uzvrati Dragić.

6' - Opet Naneli za tri! Sjajno šutira Amerikanac u poslednje vreme, gosti su na 4/9 za tri za sada.

5' - Dobra kontra domaćih i laki poeni za Dragića. Ljubljančani su napravili seriju 8:0 posle poena Murića. Prekinuto je to Panter pogotkom van linije 6,75 - 13:15

4' - U strelce se upisao i najbolji igrač Cedevita Olimpije, Jogi Ferel. On je potom iznudio i dva bacanja nakon faula Ledeja. Oba puta je bio precizan Amerikanac.

3' - Dobro je Partizan otvorio meč. Za sada sve pogađaju. Posle trojke Nanelija i Panter je pogodio šut sa jedne noge i to pog faulom. Kapiten gostiju bio precizan i sa linije penala.

2' - Potom je Smailagić iskoristio visinsku prednostu u odnosu na Dragića i pogodio je pod faulom. Upseo je da realizuje i dodatno bacanje. Prvi koša van linij 6,75 bio je delo Jeremića. Uzvraća istom merom Smailagić koji je dobro otvorio meč u Ljubljani.

1' - Prvi šut za tri poena na utakmci nije posgodio Smailagić. Na drugoj strani Omić je posle ofanzivnog skoka poentirao za vođstvo domaćina.

Cedevita Olimpija meč počinje u sastavu Jogi Ferel, Marko Jeremić, Edo Murić, Zoran Dragić i Alen Omić. Partizan kreće sa petorkom Jam Madar, Kevin Panter, Džejms Naneli, Zek Ledej i Alen Smailagić.

Uoči meča:

Crno-beli imaju prvu meč loptu i priliku da ovog utorka izbore finale regionalnog nadmetanja i samim tim izbegnu majstoricu.

Izabranici Željka Obradovića su zasluženo trijumfovali pre dva dana u "Areni". Iako ni jedne ni druge nije preterano služio šut, Partizan je igrao raznovrsnije i nije dozvolio rivalu da pomisli da može da pobedi.

Ekipa koju sa klupe predvodi Miro Alilović učiniće sve da produži seriju i vrati je u Beograd. Ipak, to neće biti lako s obzirom na kvalitet koji poseduje srpski tim.

Cedevita Olimpija je ove sezone dobila utakmicu kao domaćin i to uliva nadu da sada mogu da ponove isto.

Podsetimo, pobednik ove serije u finalu će igrati sa Crvenom zvezdom koja je ranije savladal Budućnost sa 2:0.

BONUS VIDEO: ONI SU NAŠ PONOS! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IDEMO KORAK PO KORAK, OČEKUJE NAS VEOMA KVALITETAN TURNIR U PARIZU: Selektorka  Maljković u susret Olimpijskim igrama