PARTIZAN MOĆAN U ARENI: Demolirana Cedevita Olimpija

A. I.

28. 05. 2023. u 21:24 >> 21:18

Košarkaši Partizana su u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige dočekali Cedevita Olimpiju. Izabranici Željka Obradovića odigrali su sjajan meč i upisali važnu pobedu rezultatom 85:70 (18:8, 24:18, 18:16:25:28) .

ПАРТИЗАН МОЋАН У АРЕНИ: Демолирана Цедевита Олимпија

ABA liga/Dragana Stjepanović

Kod gostiju najraspoloženiji je Dragić koji je u uvodnom delu meča vezao šest poena, a nakon toga usledila serija crno-belih i vođstvo 11:6. Nizali su se neiskorišćeni napadi u nekoliko minuta. Potom su Naneli i Egzum uspeli da se upišu.

Nakon 10 minuta izabranici Željka Obradovića imali su razloga za zadovoljstvo i dvocifrenu prednost - 18:7

ABA liga/Dragana Stjepanović

Znatno drugačiji Partizan nego protiv Studentskog grada imali su priliku navijači da gledaju. Pored dobre odbrane, crno-beli odlični i u napadu. Nakon 12 minuta igre 23:10.

Crno-beli su nastavili ofanzivno. Odgovorio je na sličan način i Matković. Te su Slovenci uspeli da se spuste na jednoscifreni zaostatak. Opet ubrzavaju crno-beli i otežavaju organizaciju napada rivala sjajnom odbranom.

Proradio je tada Alen Omić, a Željko Obradović morao je da traži minut odmora. Na pauzu su crno-beli otišli sa osetnom prednošću - 42:26.

ABA liga/Dragana Stjepanović

Pokušali su gosti da se u trećoj četvrtini vrate u meč, ali je Partizan dobrom igrom u odbrani uspeo da odoli naletima. Onda kada je to bilo najpotrebnije Pogađali su Panter i Naneli, a onda i trojku Uroš Trifunović za +18 domaćina.

Rutinski su crno-beli priveli kraju meč i pokazali da je eliminacija od Real Madrida iza njih.

Najefikasniji u Partizanu bili su Džejms Naneli sa 18 i Jam Madar sa 13, Dante Ekzum je dodao 11, Uroš Trifunović 10, a po sedam poena dali su Alen Smailagić i Danilo Anđušić.

Kevin Panter je postigao samo pet poena, a Matijas Lesor dva, iako su obojica provela na terenu po 20 minuta.

Ponovo je minutažu na terenu imao i mladi Savo Drezgić, postigao je dva poena iz slobodnih bacanja.

ABA liga/Dragana Stjepanović

Cedevita Olimpiju su predvodili Jogi Ferel sa 13, Karlo Matković sa 12 i Zoran Dragić sa 10 poena.

Druga utakmica polufinalne serije igra se u utorak u Ljubljani, a eventualna treća 6. juna, opet u Beogradu. Pobednik serije će biti ekipa koja prva stigne do dve pobede i u finalu će se za pehar boriti protiv Crvene zvezde.

Partizan – Cedevita Olimpija 85:70 (18:8, 24:18, 18:16:25:28)

Dvorana: Beogradska arena; Sudije: Tomislav Hordov, Josip Radojković, Marko Mustapić

PARTIZAN Ledej 2, Drezgić 2, Koprivica 2, Panter 5, Smajlagić 7, Papapetru 6, Egzum 11, Naneli 18, Lesor 2, Trifunović 10, Anđušić 7, Madar 13.

C. OLIMPIJA: Rebec 6, Ferel 13, Radović 4, Jeremić 3, Alibegović 7, Murić 6, Mulalić 3, Kosi, Matković 12, Gnjidić, Omić 6, Dražić 10

UOČI MEČA

Polufinalna serija se igra na dve pobede. U ligaškom delu regionalnog šampionata, oba tima su zabeležila po jednu pobedu.

- Cedevita Olimpija je tim sa kojim smo u poslednje dve sezone igrali veoma izjednačene utakmice. Praktično, uvek su se te utakmice odlučivale u poslednjim posedima. To je dovoljno iskustvo da znamo šta nas očekuje. Izuzetno dobra ekipa, ali naravno naše ambicije su da u prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat i da u Ljubljanu odemo sa zabeleženom pobedom i vođstvom u seriji. Cilj ostaje isti, a to je da se plasiramo u finale, rekao je trener Partizana Željko Obradović uoči prvog meča sa klubom iz Ljubljane.

Drugi meč je na programu za dva dana u Ljubljani, a eventualna majstorica biće odigrana šestog juna u Beogradu.

Bolji iz duela između Partizana i Cedevita Olimpije igraće u finalu ABA lige sa Crvenom zvezdom.

BONUS VIDEO: Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!