Dvejn Kejsi i Željko Obradović predavači na "Beogradskoj košarkaškoj klinici"

Tanjug

23. 05. 2023. u 13:47

Tokom 22 godine postojanja, "Beogradska košarkaška klinika", koja sada nosi ime po legendarnom Dušanu Ivkoviću, zaslužila je epitet najeminentnijeg trenerskog seminara na svetu.

Двејн Кејси и Жељко Обрадовић предавачи на Београдској кошаркашкој клиници

FOTO: M. Vukadinović

Ako je suditi po predavačima koji su do sada potvrdili svoje učešće, ovogodišnja Klinika bi po kvalitetu mogla da nadmaši sve prethodne.

Posle selektora Francuske Vensana Kolea i šefa stručnog štaba reprezentacije Nemačke Gordona Herberta, osvajači medalja sa minulog Evrobasketa, predavanja na Beogradskoj košarkaškoj klinici koja je na programu 24. i 25. juna održaće i trener NBA ligaša Detroit pistonsa Dvejn Kejsi kao i najtrofejniji evropski trener, strateg Partizana Željko Obradović.

"Možemo da se pohvalimo činjenicom da će Klinika i ove godine okupiti vrhunske stručnjake", kazao je Strahinja Vasiljević, generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije koje je organizator ovog seminara.

Kejsi je 2018. godine proglašen za najboljeg trenera NBA lige. Kao prvi trener radio je još u Toronto reptorsima i Minesoti timbervulvsima, a kao pomoćnik bio je angažovan u Sijetl supersoniksima i Dalas maveriksima sa kojima je 2011. godine osvojio šampionski prsten.

"Veliko nam je zadovoljstvo što će posle 12 godina među predavačima ponovo biti i Željko Obradović. Biće to njegovo treće učešće na Beogradskoj košarkaškoj klinici", rekao je Vasiljević.

"Ono što je posebno zanimljivo da lista predavača ovim nije zaključena. Očekujemo i nadamo se da ćemo u Beogradu ugostiti još jedno izuzetno zvučno trenersko ime, ali o tom-potom. Imamo veliku obavezu da nastavimo da razvijamo ovaj trenerski seminar čiji je idejni tvorac bio Dušan Ivković, a sve sa ciljem daljeg unapređenja trenerskog esnafa u Srbiji kao jednog od temelja budućih uspeha naše košarke", zaključio je Vasiljević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVE REČI IRVINGA: Sjajni šuter ismejao američki drim-tim