KAKO JE BATLER UKRAO PREDNOST DOMAĆEG TERENA: Plej-of DŽimi prizemljio i Seltikse

Novosti online

18. 05. 2023. u 23:59

SELTIKSI nisu poleteli na krilima fantastično odigrane polufinalne majstorice sa Filadelfijom. Nije im dozvolio 33-godišnji veteran plej-of bitaka Džimi Batler, koji im je već na startu finalne serije Istoka ukrao prednost domaćeg terena.

КАКО ЈЕ БАТЛЕР УКРАО ПРЕДНОСТ ДОМАЋЕГ ТЕРЕНА: Плеј-оф Џими приземљио и Селтиксе

FOTO: Tanjug/AP

Ukrao je i šest lopti u trijumfu Majamija u Bostonu (123:116), u kojem je peti put u postsezoni postigao 30 i više poena.

U ovom meču brojao je do 35, od čega je 20 ubacio u drugom poluvremenu u kojem je Hit u potpunosti nadigrao "kelte" (66:50). Popularni plej-of Džimi, uz Nikolu Jokića svakako najbolji igrač dosadašnjeg toka doigravanja za titulu, impresivnom učinku dodao je sedam asistencija i pet skokova.

- Igram na neverovatnom nivou zato što mi to omogućavaju saigrači. Ne stavljaju limite na moju igru, veruju mi kada imam loptu u rukama. To je ono što svaki košarkaš želi - naglašava Batler da je ekipa najzaslužnija za njegov prosek u 11 plej-of mečeva od 31,5 poena, 6,5 skokova, 5,5 asistencije i 2,1 ukradene lopte.

Džimiju su leđa čuvali saigrači, Bem Adebajo sa 20 poena, Kajl Lauri, Kejleb Martin, Gejb Vinsent i Maks Strus sa po 15. Osmi nosilac na Istoku otvorio je sve tri plej-of serije pobedama na gostujućem terenu, dok je Boston sada na skromnih 4-4 kada igra u svom "TD Gardenu".

- Ne znam zašto je to tako - rekao je posle meča lider Seltiksa Džejson Tejtum, kome se ništa ne može zameriti, barem sudeći po statistici (30 poena, sedam skokova).

Navijači će mu verovatno zameriti na tome što u poslednjoj četvrtini nije imao nijedan šut iz igre. Druga violina Seltiksa Džejlen Braun završio je meč sa 22 poena, Malkolm Brogdon je postigao 19, Markus Smart 13 uz 11 asistencija.

Drugi meč biće odigran takođe u Bostonu, u noći između petka i subote (2.30, TV Arena sport).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!