GROBARI U GLAS: Partizan ide u Kaunas

Tanjug

02. 05. 2023. u 19:57

Nekadašnji kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković izjavio je da bi voleo da "crno-beli" eliminišu Real u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige i izbore plasman na završni turnir najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

ГРОБАРИ У ГЛАС: Партизан иде у Каунас

Foto: EPA

Partizan vodi 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, koja se igra na tri pobede. "Crno-beli" će večeras od 20.30 sati biti domaćini Realu u trećem meču, koji će biti odigran pred više od 20.000 navijača u "Štark areni".

"Sigurno je da je bilo teško poverovati da će Partizan posle dva meča u Madridu voditi 2:0 u seriji. To je ozbiljan rezultat. Partizan bi možda bio zadovoljan i da je bila jedna pobeda. Međutim, 'crno-beli' su odigrali dve perfektne utakmice, samo tako nek nastave", rekao je Veličković za Tanjug TV.

Veličković je od 2009. do 2012. igrao za Real.

"Real ima 17 igrača u rosteru. Imaju mnogo iskustva i ovako teških utakmica. I da su obe ekipe kompletne, bilo bi neizvesno i teško za Partizan. Mora Partizan da nadomesti neigranje Kevina Pantera i Matijasa Lesora. 'Crno-beli' imaju dosta momaka, koji mogu da iskoče i da odigraju kako treba. Domaći košarkaši će imati 20.000 navijača iza sebe, a to je nešto što niko nema u Evropi. Sigurno da igračima Reala nije lako, pošto gube 2:0 u seriji. Rudi Fernandez, Serhio Ljulj i ostalih imaju u karijeri dosta ovakvih utakmica. Neće biti lako za 'crno-bele', ali stvarno ne znam da li neko u Evropi ima domaći teren kao što ima Partizan", istakao je Veličković.

FOTO: N. Skenderija

 

On je kraju naglasio da bi voleo da Partizan izbori plasman na F4 Evrolige u Kaunasu.

"To je nešto što bi svako voleo. Partizan je na korak od toga i nadam se da će uz malo sreće da se domogne Kaunasa", zaključio je Veličković. Partizan je u prvom meču prošle nedelje u Madridu slavio 89:87. Drugi duel je završen trijumfom "crno-belih" 95:80, nakon što je utakmica minut i 40 sekundi pre kraja prekinuta posle opšte tuče.

Disciplinski sudija Evrolige je potom kaznio Real i Partizan sa po 50.000 evra zbog opšte tuče i prekida druge utakmice.

Suspenzija od pet utakmica izrečena je košarkašu Reala Geršonu Jabuseleu, dok je kapiten Partizana suspendovan na dva meča. Po jedan meč suspenzije dobili su Matijas Lesor iz Partizana i igrač Reala Gabrijel Dek.

Nekadašnji košarkaš Partizana Vukašin Avdalović izjavio je da veruje da "crno-beli" već večeras mogu da pobede Real Madrid i obezbede prolaz na Fajnal-for Evrolige.

"U prve dve utakmice Partizan je bio dosta bolji rival od Reala, to se videlo i u poslednjoj utakmici u regularnom delu. Željko je odlično pripremio ekipu i apsolutno zasluženo Partizan vodi 2:0. Dolaze utakmice kod kuće i ja se nadam da već u prvoj utakmici "crno-beli" mogu da završe posao", istakao je Avdalović.

FOTO: M. Vukadinović

 

Dodaje da Partizan ima igrače koji mogu da preuzmu nove uloge, usled odsustva Lesora i Pantera.

"Lesor i Panter jesu bitni, Lesor je možda i najbolji igrač Partizan ove sezone. Ne bih se složio da Real nije oslabljen u ovoj utakmici. Mislim da će najviše biti do igrača koji su na terenu i kako će se oni privići na neke uloge. Real je jedan od najvećih klubova u Evropi i sa njima je uvek teško igrati. Pored toga što imaju dobre trenere i igrače, cela organizacija je odlično postavljena. Navikli su zbog toga na poseban status i kada se to možda promeni oni reaguju kako su reagovali u drugoj utakmici", izjavio je Avdalović.

Osvnuo se potom na tuču koja se desila na kraju druge utakmice u Madridu.

"Nije lako nereagovati u takvim momentima, niti mislim da je Panter inicirao išta. Samo je reagovao na grub faul Ljulja. Posle kazni kad se gledalo, mogao je bolje da reaguje", konstatovao je Avdalović i istakao da podrška navijača može mnogo da pomogne Partizanu.

"Podrška navijača je jako bitna. Ja se sećam utakmica u Pioniru, tamo stane osam hiljada ljudi. U Areni bude 20 hiljada ljudi, uz ovakav ambijent koji se stvara oko utakmice, navijači će sigurno biti iks faktor. Igrači treba da se fokusiraju na teren, a navijači da samo budu vetar u leđa. Verujem u prolaz na fajnl-for. Sve što sada pričamo je teorija. Željko sigurno zna kako da pripremni utakmicu sa Realom. Taktika će biti postavljena kako treba, samo je pitanje kako će odgovoriti neki igrači na nove zahteve tj. na bitniju ulogu", zaključio je Avdalović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)