ZVEZDA SE DRŽI PLANA: Rutinski dobila Mornar, sada navija za Budućnost

V. P.

20. 04. 2023. u 23:05

HALA „Topolica“ u Baru doskora je bila potencijalno klizište za favorite. Ove sezone izgubila je tu draž. Crvena zvezda se u svakom smislu osećala kao kod kuće i ostvarila ubedljivu pobedu protiv Mornara u odloženom meču 23. kola ABA lige (87:65), koji je više ličio na trening-meč nego na takmičarsku utakmicu.

ЗВЕЗДА СЕ ДРЖИ ПЛАНА: Рутински добила Морнар, сада навија за Будућност

Photo: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Aktuelni šampion je ovim trijumfom sačuvao teoretske izglede da se domogne prvog mesta u ligaškom delu, ali samo u slučaju da Partizan izgubi od Budućnosti i da potom tim trenera Ivanovića savlada na gostovanju Cedevita Olimpiju, u ponedeljak u ljubljanskim „Stožicama“ (18.00).

U sastavu crveno-belih nije bilo Luke Vildoze, možda je izostanak argentinskog beka povezan sa Ivanovićevim kritikama na račun neodgovornosti nekih igrača u prethodnom meču sa Splitom. Ovo je trebalo da bude utakmica za razigravanje igrača koji su iz raznih razloga ispali iz forme. U najvećem delu je bila, posebno za Nedovića koji je već u prvoj četvrtini postigao 13 poena. Prednost je tokom prvog poluvremena dostigla 25 razlike i sve je mirisalo na drugi uzastopni debakl Barana, koji su u prethodnom meču ispraćeni iz Železnika sa minus 25.

Trener domaćina Pavićević nezainteresovano je sedeo na stolici sve dok njegovi već prežaljeni momci nisu počeli ubrzano da tope deficit. Šutersko veče sezone imao je Glas, koji je do dresa Mornara stigao zaobilaznim pute. Sezonu je počeo u Partizanu, nastavio u Olimpiji koja ga je poslala na pozajmicu ekipi iz Bara. Mladi Slovenac pogodio je šest trojki u velikom kambeku domaćina, koji je na četiri i po minuta pre kraja prišao na samo šest razlike.

Ivanović je održao jedan veoma glasan tajm-aut, čulo se pitanje igračima: „Kako to igrate odbranu?“. Od tog trenutka su stvari ekspresno postavljene na svoje mesto, Mitrović je u koprodukciji sa Kampacom zaustavio nalet domaćina za još jednu ubedljivu pobedu Zvezde, 22. u regularnom delu ABA lige.

MORNAR 65 - C. ZVEZDA 87 (7:23, 18:24, 25:19, 15:21)

DVORANA „Topolica“. Gledalaca: 1.985. Sudije: Jovčić, Vovk, Savović.

MORNAR: Glas 19 (6/11 za tri), Živanović 4, Đoković 3, Peković, Vranković 4, Kovačević 3, Marljukić, Pecarski 4, Vesković, Miković 9, Vujačić 14 (3/4 za tri), Vranješ 5.

C. ZVEZDA: Holand, Lazarević 9 (4 sk), Kampaco 5 (1/4 za dva, 1/3 za tri, 8 as), Mitrović 13 (5/5 za dva), Lazić 3, Martin 6, Dobrić 8, Ivanović 10 (5 as), Ilić 4, Nedović 20 (5/8 za dva, 2/3 za tri), Kuzmić, Petrušev 9.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)