OVO JE PARTIZAN ČEKAO 12 GODINA: U Podgorici se overava prvo mesto

V. P.

21. 04. 2023. u 09:00

DVANAEST godina je prošlo otkad je Partizan završio ligaški deo jadranske sezone na prvom mestu. Te 2011. osvojio je lidersku poziciju učinkom 18-8, potom i titulu trijumfom nad Olimpijom u finalu fajnal-fora.

ОВО ЈЕ ПАРТИЗАН ЧЕКАО 12 ГОДИНА: У Подгорици се оверава прво место

FOTO: KK Partizan/ABA liga

Broj 1 je obezbedio i u sezoni 2019/2020, kolo pre kraja imao je skor 17-4 i prvo mesto u džepu, ali je takmičenje prekinuto zbog epidemije kovida.

U današnjem odloženom meču 22. kola ABA lige protiv Budućnosti u "Morači" (19.00), pobedom može da osigura vrh Jadrana i donese sebi prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa. Poraz bi ostavio nadu Crvenoj zvezdi da trijumfom nad Cedevita Olimpijom u Ljubljani može da vrati ono što je izgubila nesmotrenim porazom od Cibone u Zagrebu.

Iako su Podgoričani na domaćem terenu uspešniji u jadranskim susretima (10:8), ova sezona je poptuno drugačija od nekih prethodnih. Crno-beli su plasmanom u top 8 Evrolige potvrdili da su trenutno jedna od vodećih sila u kontinentalnoj košarci, u regionalnoj ligi imaju 15 vezanih pobeda, poslednje dve utakmice sa Budućnošću dobili su ukupnom razlikom od 53 poena!

- Ovo nam je najbitnija utakmica u dosadašnjem delu sezone - nema dilemu Uroš Trifunović. - Želimo da obezbedimo prvo mesto koje nam je veoma važno pred početak plej-ofa, svi znamo koliko dugo Partizan nije bio prvi na kraju ABA lige. Znamo koliko je teško gostovanje u punoj "Morači", sigurno će pokazati reakciju posle promene trenera.

I EVROLIGAŠIH IH IZBEGAVALI

PETAR Mijović, povratnik na klupu Budućnosti nakon razlaza sa Vladom Jovanovićem, nije mogao da zamisli teži "debi".

- Ime našeg protivnika dovoljno govori, ali se nadam da ćemo biti spremni da se borimo. Promena trenera nekada donese kratkoročno pozitivne reakcije, neku novu energiju. Nadam se da ćemo agresivnost u oba pravca na ova dva treninga preneti na utakmicu protiv Partizana, tima koji su evroligaši probali da izbegnu u plej-ofu. Bez obzira što meč za nas nema takmičarski značaj, neće faliti motiva da se pokažemo u što boljem svetlu.

Nakon poraza od Borca u prošlom kolu, Podgoričani su se rastali sa Vladimirom Jovanovićem i ustoličili Petra Mijovića.

- Svesni smo značaja ove poslednje utakmice - kaže trener Partizana Željko Obradović. - Budućnost je promenila trenera i biće sigurno nekih novih stvari u njihovoj igri. Na nama je da probamo da reagujemo na neke novitete, što se taktike igre tiče. Zdravi smo, spremni i svesni šta nas očekuje protiv ekipe koja ima kvalitet i na domaćem terenu igra sasvim drugačije.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)