DŽABA IM SVE, SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE! Hrvati "zakuvali", pa se isprsili Crnogorci, ali je hrabri Borac o(p)stao u ABA ligi!

Novosti online

15. 04. 2023. u 21:03

ABA liga, njen uvodni deo, pred plej-of, doživela je završnicu za infarkt.

ЏАБА ИМ СВЕ, СРБИЈА ЈЕ ЗЕМЉА КОШАРКЕ! Хрвати закували, па се испрсили Црногорци, али је храбри Борац о(п)стао у АБА лиги!

FOTO: ABA liga / KK Budućnost - Filip Roganović

U meču za pamćenje, a izuzetno važnom, do ovog duela poslednjeplasirani Borac iz Čačka je napravio senzaciju: u gostima je pobedio trećeplasiranu podgoričku Budućnost sa 85:87 i, posle dramatične završnice, uspeo da izbori o(p)stanak u regionalnom takmičenju. Bar na neko vreme.

Čačanski podvig je ozvaničio da se u drugu ABA ligu seli MZT iz Skoplja koji je, po mnogima vrlo, vrlo čudno, uz obilatu "pomoć" Cibone, savladao Zagrepčane i tako na dan bio na mestu koje mu je u subotu "preoteo" Borac.

A kako su se samo Čačani borili u "Morači"...

Poveli su sa 4:15, ali izgubili prvu deonicu. Bili egal sa favoritom dve naredne četvrtine, a u poslednjoj došli do +6. I - onda je krenulo "čupanje kose" kako kod navijača skopskog kluba, koji su se nadali porazu Borca, tako i pristalica čačanske ekipe, koja je imala prednost, ali se ona topila iz minuta u minut.

Kulminacija košarkaškog trilera desila se u poslednjem minutu u kome je 45 sekundi pre kraja Borac imao 84:86, a domaćin dva slobodna bacanja. O'Brajan je, sa linije penala, samo prepolovio zaostatak, ali ni Borac nije uspeo u svojoj nameri, pošto je Radonjić promašio dalekometni šut.

Budućnost je krenula na, ispostavilo se pretposlednji, juriš po pobedu, no kada je Bol-Hejns promašio iz reketa, a Đorđe Gagić uhvatio loptu, činilo se da je "to - to", jer je na semaforu ostala samo još jedan sekund igre kada je centar fauliran, a njegov Borac pritom imao poen prednosti.

Međutim, Đorđe Gagić, koji je nehotice promašio prvo bacanje, slučano je - pogodio drugo. Želeo je da promaši taj penal, da se lopta odbije i da tu, pod sopstvenim obručem, neko iz Budućnosti onda mora da proba da postigne koš preko celog terena. Njegov nehotični pogodak omogućio je Vladimiru Jovanoviću, treneru Podgoričana, da zatraži tajmaut.

Odigrali su domaćini potom akciju za Grina, koji je iz levog ugla šutirao, a kako je promašio, istog časa počelo je veliko slavlje čačanske ekipe.

Tabela ABA lige

Tabela ABA lige / Foto: Flashscore

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024