NBA LIGA KAZNILA DALAS: Maveriksi će morati da plate 750.000 dolara

Tanjug

15. 04. 2023. u 10:01

NBA liga je kaznila Dalas sa 750.000 dolara, pošto je utvrđeno da je tim Džejsona Kida "namerno odmarao ključne igrače" i prepustio pobedu timu Čikaga u poslednjem meču ligaškog toka sezone, saopšteno je na zvaničnom sajtu takmičenja.

НБА ЛИГА КАЗНИЛА ДАЛАС: Маверикси ће морати да плате 750.000 долара

FOTO: Tanjug/AP

Maveriksi su u poslednji meč sa Čikagom ušli sa malim šansama da izbore plej-of, a na drugoj strani poraz bi im povećao šanse da dobiju jednog od top deset pikova na predstojećem draftu.

Trener Džejson Kid na meč je došao bez petorice važnih igrača, a Luka Dončić je odigrao samo 12 minuta, pa je Dalas kao domaćin poražen sa 112:115.

- Maveriksi su prekršili pravila lige o odmaranju igrača, a to su pokazali i izjavama u javnosti koje su pokazale želju franšize da meč izgubi kako bi povećala šanse da bude u boljoj poziciji u prvoj rundi drafta 2023. godine. Liga nije utvrdila da su u ovome učestvovali igrači koji su bili na parketu, odnosno da nisu želeli da pobede - navedeno je u saopštenju lige.

- Odluka Dalasa da odmara ključne igrače u odlučujućem meču protiv Čikaga ugrozila je integritet sporta. Postupci Dalasa izneverili su navijače i ligu - rekao je Džo Dumars, izvršni potpredsednik NBA.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)