KUVA U BORBI ZA OPSTANAK U ABA LIGI: MZT iznenadio u Splitu, Borac čeka ozbiljan izazov

Novosti online

07. 04. 2023. u 20:10

BORBA za opstanak u ABA ligi je dostigna tačku ključanja. MZT je iznenadio Split na "Gripama" sa 74:77 (24:20, 7:19, 24:20, 19:18) u 25. kolu regionalnog takmičenja.

КУВА У БОРБИ ЗА ОПСТАНАК У АБА ЛИГИ: МЗТ изненадио у Сплиту, Борац чека озбиљан изазов

FOTO: KK Split/Ivica Cavka/ABA liga

Ovakav ishod najmanje odgovara čačanskom Borcu koga čeka ozbiljan izazov u poslednja dva kola kada da sačuva status učesnika jadranske lige.

Tim Dejana Mijatovića je pred ovaj meč imao trijumf više i bolji međusobni učinak od ekipa iz Skoplja, ali sada se mnogo toga promenilo, posebno zbog rasporeda koji ima srpski klub.

Borac u ponedeljak dočekuje Crvenu zvezdu, dok u poslednjem kolu ide na noge Budućnosti, i ukoliko izgubi oba meča, a MZT pobedi Cibonu na svom terenu Čačani će ispasti u ABA 2 ligu.

Ostaje da se vidi šta će doneti pomenuti okršaji. Sigurno je samo to da kuva kada je borba za opstanak u pitanju. Vredi pomenuti da će pretposlednji tim igrati baraž sa drugoplasiranim iz ABA 2.

Što se meča na "Gripama" tiče, loša druga četvrtina domaće ekipa bila je ključna za ishod meča. Gosti su taj kvartal dobili sa 7:19. Koliko je ta prednost bila značajna najbolje se ogleda u tome da je Split dobio sva preostala tri perioda, no očigledno nedovoljno za trijumf.

DUEL Šenon Šorter (Split) i Damjan Stojanoviski (MZT)/FOTO: KK Split/Ivica Cavka/ABA liga

Pobeda MZT-a još više dobija na značaju ako se zna da su na ovom susretu bili bez glavnog trenera Dragana Nikolića koga je odlično zamenio pomoćnik Vasko Atanasov.

U ekipi iz Skoplja se najviše istakao Vojdan Stojanovski sa 16 poena, njega je pratio Damjan Stojanovski sa 13. U protivničkom taboru najbolji je bio Šenon Šorter sa 22 poena, te po devet skokova i asistencija, dok je Dominik Mavra dodao 12.

MZT sada ima učinak 6-19, a Split 10-15.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave