"CIBONA JE PRODALA ZVEZDI MESTO U EVROLIGI ZA 800.000 EVRA": Legendarni hrvatski košarkaš otkrio detalje o kojima se do sada samo šuškalo

Novosti online

21. 03. 2023. u 11:42

Otkako se igra ABA liga, jedno od većih iznenađenja – ako ne i najveće, u poslednjoj deceniji to definitivno jeste – napravila je Cibona. Zagrepčani su kao autsajderi stigli u Beograd na završni turnir regionalnog takmičenja i osvojili prvu titulu na Jadranu.

ЦИБОНА ЈЕ ПРОДАЛА ЗВЕЗДИ МЕСТО У ЕВРОЛИГИ ЗА 800.000 ЕВРА: Легендарни хрватски кошаркаш открио детаље о којима се до сада само шушкало

Foto arhiva VN

Trijumf Cibosa nad Crvenom zvezdom u polufinalu bio je senzacionalan. Džerel Blesingejm – najbolji strelac u prvom polufinalu, ubacio je 28 poena – Dario Šarić i Marko Jagodić Kuridža bili su nerešiva engima za crveno-bele u Areni. Cibona je potom nadigrala i Cedevitu, tadašnjeg gradskog rivala, koji je trojkom Nolana Smita dobila Partizan. Imala je Cibona prohodnost u Evroligu, ali...

U njoj nije zaigrala, već je zbog loše finansijske situacije u zagrebačkom klubu šansu da nastupa u Evroligi dobila Crvena zvezda. Nekadašnji hrvatski košarkaš Franjo Arapović, čiji sin Marko je bio akter pomenutog polufinala i finala, prisetio se kako je došlo do obrta i tvrdi: Cibona je za 800.000 evra prodala Zvezdi mesto u Evroligi.

- Oni (Cibona prim. aut.) prodaju Evroligu Zvezdi, a mi znamo da je prodana. Sad taj čovek koji je najviše uzeo pravi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim sve se zna. Otvorimo to. Gledam televiziju gde predsednik Zvezde Nebojša Čović, koga pita novinarka kako je dobila informaciju da su pre dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Evroligu za 800.000 evra, a on kaže to je puno manje od 1.200.000 koliko je tražio ULEB. I šta sad?”, zapitao se Franjo Arapović u podkastu ProSport i prisetio se 2014. godine kada je Cibona trebalo da igra Evroligu.

Foto: N.Paraušić

 

Ipak, umesto Cibone, u Evroligi zaigrala je Crvena zvezda, iako su posle osvojene regionalne titule u Skupštini grada Zagreba tvrdili da će biti novca da hrvatski klub igra u elitnom takmičenju.

- Nikoga nije briga za Cedevitu što je otišla. Oni srećni, ali zašto niko nije pitao. Ne znam da li se sećate, gradska Skupština izglasa ekstra proračun za nastup Cibone u Evroligi. Biće para da se igra Evroliga. Sedam dana kasnije igra Zvezda umesto Cibone. Vratite mi vi, ko je bio trener Cibone, koliko je bio trener i koliko mu je sin bio trener nakon toga. Samo nek ljudi malo otvore ko je bio trener u Ciboni i kasnije sin. Taj je bio domaćin večere u Ljubljani.

Legenda hrvatske košarke je udarila na ljude iz Cibone, ali i iz dalmatinskih klubova – Zadra i Splita. Optužio ih je da oni stoje iza “selidbe” Cedevite iz Zagreba u Ljubljanu.

- Moraćemo jednog dana to otvoreno da kažemo, Cedevita je smetala sitnim kriminalcima, lopovima iz Cibone, Zadra i Splita. I svi oni su bili sretni kada je Cedevita otišla. Jer ne možeš da radiš, ako je plata u klubu inače 5. u mesecu, a gospodin Tedeski nazove 4. i izvinjava se jer će plata biti dan kasnije - podvukao je Franjo Arapović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest