ZVEZDA IZ DVA UGLA: Problematično suđenje i simptomatično prosipanje prednosti

V. Preradović

14. 03. 2023. u 22:13

DOŽIVLjAJ navijača Crvene zvezde poraza od Partizana u drugom jadranskom derbiju ima dva različita ugla, kao i utakmica u kojoj je njihov tim protraćio prednost od 20 poena iz 18. minuta i u preostala 22 stropoštao se u minus od 31.

ЗВЕЗДА ИЗ ДВА УГЛА: Проблематично суђење и симптоматично просипање предности

Miloš Vukadinović

Jedni krive sudije, drugi trenera i igrače za simptomatično prosipanje velike zalihe. Istina je, kao u većini slučajeva, negde između.

Šampion se oglasio saopštenjem nakon, kako je navedeno, sramne utakmice i loše režirane predstave sa ciljem da se pobedi ne birajući sredstva i time opravdaju ogromna ulaganja u klub. Izjave trenera Partizana Željka Obradovića o nikad boljem suđenju u derbiju okarakterisane su kao licemerne, klub najavljuje da će tražiti ekspertizu.

- Po našem mišljenju bilo je nikad gore, o čemu govore činjenice, brojke i situacije u kojima je najbolji akter ove utakmice bukvalo izbačen sa terena. Ako takav status ima jedan od najboljih bekova sveta, ko će želeti da dođe u ovu ligu i da bude marioneta u režiranim predstavama.

Četvrti faul dosuđen Fakundu Kampacu je apsolutno nepostojeći, kod petog i isključujućeg postojao je kontakt rukom i zavisi od ustanovljenog sudijskog kriterijuma. Na Matijasu Lesoru suđeno je 14 ličnih grešaka, izveo je 21 slobodno bacanje. Kontakti su sastavni deo igre u reketu, utisak je da se u tim situacijama prečesto čula sudijska pištaljka.

- Očekujemo da liga pokaže da ima snagu da se izbori sa ogromnim pritiscima koji traju godinu i po, jer se u suprotnom neće završiti. Ukoliko ne bude tako, već moramo da budemo na silu sklonjeni u stranu, neka makar skupe hrabrost i to javno kažu. Liga je napravljena 2000. godine, ne zbog pojedinaca već zbog svih klubova koji u njoj učestvuju njeni su vlasnici. To svakako nije trener KK Partizan - poručuju s Malog Kalemegdana.

SUSPENDOVATI LESORA DO KRAJA

ZVEZDA zahteva najstrožiju kaznu za, kako navodi u saopštenju, uličarsko ponašanje Matijasa Lesora koji je pesnicama napao Filipa Petruševa.

- Pozivamo čelnike ABA lige da hitno vrate takmičenje u regularne okvire, a to mogu samo konkretnim odlukama. Suspenzijom Lesora do kraja sezone zbog udaranja pesnicama Petruševa, a ne odgurivanja kako neki tvrde, i kaznama za "sjajnu atmosferu" (disciplinski sudija) i "nikada bolje suđenje" (komesar za suđenje), mora da pokaže minimum digniteta i želje da očuva ovo takmičenje.

Navijači crveno-belih očekuju da tim pokaže snagu u utakmicama koje igrom i rezultatom idu na njegovu vodenicu, umesto da se bez ikakvih nagoveštaja istopi kao kocka šećera. U drugom poluvremenu je ponovo zakazala kočnica, petorke na terenu bile su disfunkcionalne, što je delimično iznuđeno povredama Ognjena Dobrića i Nemanje Nedovića.

- Imamo blokadu, ali to nije bio slučaj u ovom meču - smatra Nedović. - Zavisi od rada na treningu, ali i od psihologije.Kontrolisali smo prvo poluvreme, posle toga Dobrić i ja nismo mogli da nastavimo, Kampaco je dobio pet ličnih grešaka i naša rotacija je bila veoma skraćena. Teško je igrati u ovim uslovima, pred ovoliko domaćih navijača. Šta god da se desi do kraja lige, možemo da ih pobedimo i pred njihovim i pred našim navijačima.

Zvezda traži od ABA lige ravnopravne uslove:

- Trenutno ih nemamo i to je svakome jasno. Ovo nije liga Željka Obradovića, već liga svih klubova koji su je napravili. Tako će i ostati, ili je neće ni biti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri