KAO NEKAD NA RIVI: Partizan slavio u Splitu trojkom Nanelija u poslednjoj sekundi

V. Preradović

05. 03. 2023. u 08:33

ZA neočekivano putovanje u daleku prošlost, kada su Partizan i tadašnja Jugoplastika vodili epske bitke za trofeje u eks-ju ligi, zaslužni su splitski žuti. Skromnog kvaliteta, ali fanatične borbenosti u krcatim "Gripama", naterali su crno-bele da pobedu zarade trojkom Džejmsa Nanelija, sekund i po pre kraja - 96:95.

КАО НЕКАД НА РИВИ: Партизан славио у Сплиту тројком Нанелија у последњој секунди

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Zaslužni su i crno-beli, koji su prvo poluvreme odbrambeno odigrali ispod svakog kriterijuma. Dozvolili su jurišnom domaćinu da postigne 47 poena i da u tom periodu ima četvoricu sa dvocifrenim učinkom (Šorter, Nelson, Mavra, Saliven), što je retkost i u NBA mečevima. Retko je i da tim sa procentima šuta kakve je imao Partizan vodi jedan razlike: 11/14 za dva i 6/11 za tri. Predavač na šuterskoj klinici bio je Naneli sa 15 poena u tom delu meča, ali nije bilo balansa spoljne i unutrašnje igre. Utisak je da su Splićani rizikovali sa šutem protivnika kako bi odbranili reket od Lesora i Ledeja (zbirno četiri poena).

Crno-beli ni u nastavku nisu našli način da uspore tu atipičnu, pomalo divlju igru protivnika. Uspeli su da sporadično koriste fizičku nadmoć Egzuma ili visinsku Vukčevića, ali je domaćin borbenošću anulirao većinu svojih brojnih hendikepa u odnosu na ekipu iz evroligaške plej-of zone.

Atletske predispozicije Egzuma u završnici su donele Partizanu značajnih plus pet, ali ni tada ništa nije bilo gotovo. Šorter je imao svoje veče i nije želeo da se završi, trojkom je doneo izjednačenje, minut i po pre kraja. Uzbuđenja su tek počela... Mavra je polaganjem doveo svoju ekipu nadomak senzacije 6,5 sekundi pre kraja (95:93), ali je svoje veče imao i Naneli. Izvukao je ekipu iz ponora pred italijansku evroligašku turneju ove sedmice, takođe i pred jadranski derbi sa Crvenom zvezdom u narednom kolu, u kojem će na talonu biti prvo mesto.

SPLIT - PARTIZAN 95:96 (24:27, 23:21, 24:23, 24:25).

DVORANA "Gripe". Gledalaca: 2.500. Sudije: D. Javor, Koljenšić, E. Javor.

SPLIT: Saliven 15, Gizdavčić 2, Kalajžić 6, Tišma 2, Runjić 1, Vuko, Šorter 25, Jukić, Perkušić, Dubravčić, Nelson 22, Mavra 22.

PARTIZAN: Vukčević 10, Ledej 10, Avramović 9, Panter 9, Smailagić 13, Papapetru 4, Egzum 15, Naneli 18, Lesor 2, Trifunović 6, Anđušić, Madar.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri