AMERIČKI NOVINARI OPET POMINJU KOKAIN: Ono što Nikola Jokić doživljava u NBA ligi je nečuveno, ali Srbin ima odgovor za pamćenje (VIDEO)

Novosti online

27. 02. 2023. u 15:44

NIKOLA Jokić je nastavio da briljira u NBA ligi, ostvario je novi tripl-dabl i, sa Denver nagetsima, novi trijumf u uzbudljivom meču, ali dvostruki uzastopni MVP kod sudija i dalje ima nestvaran tretman.

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ ОПЕТ ПОМИЊУ КОКАИН: Оно што Никола Јокић доживљава у НБА лиги је нечувено, али Србин има одговор за памћење (ВИДЕО)

Foto AP

Naime, iako srpski as nastavlja da igra u nestvarnom ritmu, a minule noći je upravo takav učinak imao u dramatičnoj pobedi nad Los Anđeles Klipersima, nastavljno je i prilično zastrašujuće grebanje Jokića od strane rivala - sve ne bi li se nekako zaustavile njegove majstorije.

Njegove ruke su pune rana, što je nedavno jedan od najduhovitijih NBA novinara, Rob Pere, opisao ovako:

- Jokićeve ruke deluju kao da se, zabave radi, rvao sa medvedom.

Njegov kolega iz američke agencije Asošijejted pres, Tom Viters, na tu temu je na Tviteru napisao tokom meča između Klivlenda i Denvera:

- Tajmaut zbog Jokićevog krvarenja. Ukazuje mu se pomoć, (ogrebana) šaka je u pitanju. Njegova desna ruka deluje kao da se rvao sa medvedom koji je "na" kokainu - poručio je Viters.

Upravo je isti opis u noći za nama iskoristio Harison Vind, novinar "DNVR"-a, kada je video kako trenutno izgledaju izranjavane Jokićeve ruke:

- Da li se on to stvarno borio protiv medveda "na" kokainu?

Upitan posle pomenute triler-utakmice sa Klipersima kako izdržava sva ta "rvanja" u NBA reketu koja i dovode do izranjavanih ruku, srpski as je hladnokrvno odgovorio:

- Iskreno govoreći, rvem se sa braćom od moje četvrte godine. Tako da... mogu ja da se rvem dugo, baš dugo - uz smeh je rekao centar Denvera.

Imajući u vidu da tek sledi završnica ligaškog dela sezone, a onda i plej-of, odbrana na Jokiću neće biti nimalo nežnija.

Naprotiv.

Ostaje samo da se vidi - šta će sudije na to reći.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

U poslednje vreme je "Nikola Jokić stats" pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje tripl-dabl: 24,8 poena po NBA meču, uz 11,7 skokova i 10 asistencija po odigranoj utakmici. 


Proteklu, MVP sezonu 2021/2022., završio je sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, pa kada se uzme u obzir šta radi u ovom šampionatu, onda i ne čudi što je, prema istaživanju ESPN-a, Nikola Jokić postao prvi favorit da opet bude MVP

Raspored utakmica Denver nagetsa

Posle dve utakmice za 24 sata, Jokićev tim ima dan odmora, a zatim u sredu od dva časa  po našem, srednjoevropskom vremenu, gostuje Hjustonu. Nakon toga će s Memfisom, od kog je za vikend deklasiran, odigrati "revanš", u subotu od 4 sata, ali u Koloradu.

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

Nikola Jokić - najbolje asistencije

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost