ZBUNILI SE I AMERIČKI NOVINARI: Nikola Jokić u situaciji u kojoj dosad nijednom nije bio otkako je postao MVP

Novosti online

05. 02. 2023. u 16:56

NIKOLA Jokić je još jednom odigrao izvrsno, ali u NBA ligi je doživeo nešto na šta nije navikao otkako je pre dve godine prvi put proglašen za najkorisnijeg košarkaša (MVP).

ЗБУНИЛИ СЕ И АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ: Никола Јокић у ситуацији у којој досад ниједном није био откако је постао МВП

Tanjug/AP

Podsetimo, u noći za nama, Jokić je iznova ostvario tripl-dabl, i to u novoj pobedi Denvera, ali se onda dogodilo da niko o njemu nije ni reč rekao na konferenciji za štampu.


- Posle sedmominutne konferencije, svi mi u sali za predstavnike medija smo shvatili da niko od nas nije pitao (trenera, Majkla Melouna) o Jokiću, koji je tiho ostvario svoj 18. tripl-dabl (u ovoj sezoni) - poručila je je američka novinarka Džena Garsija na Tviteru.

I, dok se Jokić tome verovatno ne bi ni najmanje protivio, jer je mnogo puta i naglasio da mu MVP priče, kao i one o statistici, baš i nisu najzanimljivije stvari u životu, postoji vrlo jak razlog zašto Srbin nije spominjan na ovoj konferenciji:

Džamal Marej.

Naime, "prvi pomoćnik Nikole Jokića" u ekipi Nagetsa, koji je više od godinu dana pauzirao zbog kidanja ligamenata kolena, nastavio je sa sjajnim partijama u poslednje vreme.

U direktnom duelu sa Atlantim Dežonteom Marejem ubacio je 41 poen, uz sedam asistencija i pet skokova, ali i šut iz igre od 62,5%, od čega trojke 58,3%.

U prehtodnom meču, kada je za rivala imao Stefa Karija iz Golden Stejta, Džamal Marej je uz 33 poena imao i osam asistencija, pet skokova i "plus/minus faktor" od +14 (sinoć je dogurao do +25), a utakmicu pre toga, protiv Si-Džej Mekoluma, koji je Nagetsima i te kako umeo da zagroča život kao član Portlanda, plej Denvera je takođe briljirao - 32 poena, šest asistencija, pet skokova, šut sa distance od 58,3% uspešnosti i "+18" kada je reč o tome koliko je njegova ekipa dala više poena nego što ih je primila dok je on bio na parketu.

Pored toga, na konferenciji trenera Melouna bilo je reči i o prelaznom roku, koji se u NBA završava 9. februara. Denver je prilično aktivan na košarkaškom tržištu, pa je posle razgovora sa novinarima o učinku ekipe koja je trenutno vodeća u ligi, te sjajnim igrama Mareja, strateg Nagetsa i tome morao da posveti malo vremena.

On je rekao da ovih dana nije lako biti "Bouns" Hajlend, mladi plejmejker koji se najčešće spominje kao košarkaš kog bi klub mogao da prosledi nekome u zamenu za snažnijeg defanzivca, ali da je to u prirodi košarkaškog poslovanja.

- Stvarno je osetljiva to pitanje za sve kojih se ono tiče... Ja pokušavam da Hajlendu (koji nije igrao protiv Atlante) dam prostora, ali mu takođe stavljam do znanja da ovo jeste biznis, ali i da nam je stalo do njega. Nije lako... - rekao je, između ostalog, Majkl Meloun.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

U poslednje vreme je "Nikola Jokić stats" pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje tripl-dabl: 24,8 poena po NBA meču, uz 11,3 skoka i 10,1 asistenciju po odigranoj utakmici. 


Proteklu, MVP sezonu 2021/2022., završio je sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, pa kada se uzme u obzir šta radi u ovom šampionatu, onda i ne čudi što je, prema američkim kladionicama, Nikola Jokić postao prvi favorit da opet bude MVP

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića sledeća dva meča igra protiv Minesote, najpre u ponedeljak (u 1 sat iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu) u gostima, pa u sredu (od 4) u Denveru, posle čega slede tri gostovanja - u Orlandu, Šarlotu i Majamiju.

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

Nikola Jokić - najbolje asistencije

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)