EVO ZAŠTO JE ŽOC LJUT KAO RIS: Da li će crno-bele skupo koštati što u poslednja tri i po minuta nisu dali Zvezdi nijedan koš iz igre?

Novosti online

27. 01. 2023. u 21:29

VEČITI derbi, Crvena zvezda - Partizan, ponovo je doneo košarkašku dramu u Beogradu, ali epilog 21. kola Evrolige nije previše obradovao trenera crno-belih. A evo zašto je Željko Obradović bio besan posle meča.

ЕВО ЗАШТО ЈЕ ЖОЦ ЉУТ КАО РИС: Да ли ће црно-беле скупо коштати што у последња три и по минута нису дали Звезди ниједан кош из игре?

Foto: M. Vukadinović

Podsetimo, Crvena zvezda jeste izgubila od Partizana, ali je Obradović nazvao crno-bele "glupim", zbog načina kako su odigrali u završnici.

Naime, crno-beli u poslednjih 3:35 nisu dali koš iz igre. A to im, možda, bude i kobno za plasman u plej-of Evrolige.


Na pomenutih tri minut i 35 sekundi pre kraja, Zak Ledej je košem doneo velikih +6 za crno-bele (64:70), što Zvezda nije uspela da prestigne, iako je već u narednoj akciji Luka Vildoza pogodio trojku.


Do kraja meča, Lesor je najpre dao dva slobodna bacanja, a Nedović dvojku, zatim je Dobrić s penala primakao crveno-bele na 71:72, ali dalje od toga domaćini nisu prišli. Kevin Panter sa dva slobodna bacanja, pa Dante Egzum najpre polovičnim učinkom, a onda i 17 sekundi pre kraja kada je oba puta bio precizan, odmakli su goste na +4. I, na koncu, posle Vildozinih penala, Egzum je sa nova dva bacanja, pet sekundi pre završetka utakmice, doneo nedostižnih 75:79 Partizanu, što je trojka Nedovića pred konačni zvuk sirene samo ublažila.

Ali...

Tih konačnih 78:79 bi, u evenutalnoj drami na tabeli Evrolige, moglo mnogo više da znači Crvenoj zvezdi, jer je sada izgubila samo sa jednim poenom razlike, a pobedila Partizan sa +3 (73:76) 8. decembra u Beogradskoj areni. Odnosno, zahvaljujući košu Nedovića bolja je u međusobnim susretima.

A upravo će to odlučivati o konačnom poretku, ako timovi završe ligaški deo sezone sa istim brojem pobeda i poraza. Sada je upravo to slučaj, "večiti" su na po 10-11.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!