TO NIJE ČUDO, TO JE NIKOLA JOKIĆ! Srbin savršenom igrom do tripl-dabla! Nova MVP partija

Novosti online

18. 01. 2023. u 08:03

KOŠARKAŠI Denvera pobedili su ekipu Portlanda rezultatom 122:113, još jednu fantastičnu partiju pružio je Nikola Jokić koji je zabeležio 13. tripl-dabl učinak u sezoni.

ТО НИЈЕ ЧУДО, ТО ЈЕ НИКОЛА ЈОКИЋ! Србин савршеном игром до трипл-дабла! Нова МВП партија

FOTO: Tanjug/AP

Denver je na svom terenu u Koloradu zabeležio sedmu uzastopnu pobedu u NBA ligi, koja ga, uz Memfis grizlise, drži na prvom mestu Zapadne konferencije.

Nikola Jokić odigrao je još jednu izuzetnu partiju - zabeležio je 13. tripl-dabl učinak u sezoni, a 89. u karijeri, što znači da ih među aktivnim igračima samo Rasel Vestbruk i Lebron Džejms imaju više.

Neverovatni Jokić se zaustavio na 36 postignutih poena, 12 uhvaćenih lopti i 10 asistencija, uz impresivne procente šuta - promašio je samo jednom iz igre (13/14) i jednom sa linije penala (9/10).

Ispisao je srpski košarkaš istoriju NBA lige pošto je drugi put u karijeri zabeležio tripl-dabl sa više od 30 ubačenih poena uz 90 ili više odsto šuta iz igre, što je pre njega učinio samo još legendarni Vilt Čemberlen.

Imao je Jokić podršku Majkla Portera, koji je postigao 23 poena i Džamala Marija koji je pobedi doprineo sa 17 poena.

Među igračima Portlanda najbolji je bio Demijen Lilard. Pružio je jednu od najboljih partija u sezoni, što nije mnogo pomoglo njegovom timu - 44 poena i osam asistencija, uz 60 odsto uspešnosti šuta iz igre.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić meč je završio sa šest poena i 10 uhvaćenih lopti.

Dobru priliku za nastavak trijumfalne serije Melounova ekipa imaće već sutra, kada dočekuje Minesotu u "Bol areni", gde su neporaženi na poslednjih 14 utakmica.

NBA liga, rezultati:

Milvoki - Toronto 130:122

San Antonio - Bruklin 106:98
Denver - Portland 122:113
Klipersi - Filadelfija 110:120

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna