SAD ĆE BITI "POVUCI - POTEGNI": Evo šta i kada čeka reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u rukometu

Novosti online

17. 01. 2023. u 22:14

RUKOMETNA reprezentacija Srbije prošla je u drugu fazu Svetskog prvenstva, a tamo ih čeka nimalo lak zadatak da bi se ostvario željeni prolazak u četvrtfinale, a i kvalifikacije za Olimpijske igre čiji je domaćin 2024. godine Pariz.

САД ЋЕ БИТИ ПОВУЦИ - ПОТЕГНИ: Ево шта и када чека репрезентацију Србије на Светском првенству у рукомету

FOTO: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u rukometu 2023 donelo je novu radost ljubiteljima "orlova" - u Katovicama je, uz majstorije, Srbija pobedila Katar, ali sada izabranike selektora Tonija Đerone čekaju nove prepreke: Holandija, Norveška i Argentina.

Prvi rival će u četvrtak 19. januara biti Norveška, koja je napravila preokret i, iako je gubila sa 9:15, savladala Holandiju sa 27:26 i zauzela prvo mesto u F grupi.

Potom "orlovi" u subotu igraju protiv Argentine, a nova dva dana kasnije, 23. januara, na programu meč s drugoplasiranom ekipom grupe F, Holandijom.

Samo dve ekipe će od tih šest proći dalje, a trenutna tabela izgleda ovako:

Sa po četiri boda vode Nemačka i Norveška, po dva imaju Srbija i Holandija, a bez bodova su Katar i Argentina.

Iako zadatak nije lak, ekipa selektora Tonija Đerona je pokazala, i u pobedama protiv Alžira i Katara, ali i u nesrećnom porazom od trostrukog prvaka sveta, Nemačke, da raspolaže talentom za najveća dostignuća. Ono što su pokazali ne samo iskusni asovi, kao što je golman Dejan Milosavljev za pola sata uradio u 3. kolu, ili Petar Đorđić, Vukašin Vorkapić, već i oni najmlađi, Stefan Dodić (kome samo "nedostaje" Miloš Kos, saigrač s kojim je harao na juniorskom šampionatu Evrope) - daje nadu da bi "orlovi" mogli ponovo da obraduju naciju na ovom Svetskom prvenstvu.

BONUS VIDEO: NBA DRAFT 2014: Gde su, šta rade "klasići" Nikole Jokića koji su izabrani pre njega?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista