"OVO DOSAD NISMO VIDELI!" Kako je Novak Đoković oduševio kritičare, a među njima i Matsa Vilandera

A. I.

17. 01. 2023. u 17:03

NOVAK Đoković se trijumfalno vratio na teren sa koga je narodu Srbije doneo mnogo radosti. Duel protiv Roberta Karbaljesa Baene dobio je rezultatom 3:0. Nakon meča Barbara Šet i Mats Vilander nisu mogli da nahvale motivisanog Noleta.

ОВО ДОСАД НИСМО ВИДЕЛИ! Како је Новак Ђоковић одушевио критичаре, а међу њима и Матса Виландера

FOTO: novosti/Instagram/Tviter/Privatna arhiva

Bivši švedski teniser Vilander bio je impresioniran igrom Srbina. On je u emisiji na "Eurosportu" nakon duela istakao da je Novak Đoković odigrao savršen meč.

- Karbaljes Baena se dobro kretao, a Novak je udarao lopticu jako. Noga mu je delovala u redu. Završiti meč na način na koji je to učinio Novak Đoković, to je bio savršeni start.

Istog je mišljenja bila i Barbara Šet:

- Bilo je neverovatno. Atmosfera na Rod Lejver areni, sve je bilo neverovatno. Videlo se da publika podržava Novaka, a on joj se odužio odličnom igrom. Nikada ga nisam videla da igra toliko agresivno do sada. Pitao se za sve na terenu. Fenomenalna i zaslužena pobeda.

Nije se tu zaustavila. Govorila je Barbara dodatno o njegovoj igri.

- Kretao se glatko, brzo kao i uvek. Čekaju ga dve duge i naporene nedelje, možda je zbog toga preventivno otkazao nekoliko treninga. Traka na butini je bila očigledna, ali se zbog nje nije suzdržavao. Kretao se odlično. Volela bih da i ja mogu da se krećem tako. Bio je bolji. Pogađao je forhende jačinom koja je lopticu slala za 10 kilometara na sat  brže nego obično. Karbaljes Baena se trudio, u prvom setu je možda prikazao svoju najbolju igru - rekla je Šet.

Mats Vilander upitan je hoće li Novak Đoković ponovo biti broj jedan:

- Bio je ubedljiv. Stefanos Cicipas je takođe odigrao dobar meč. Ipak, način na koji je Novak okončao duel pokazao je da ima više opcija. Može na mrežu, može da pogodi forhend brzinom od 141 kilometara na čas, a ono što radi bekhendom... Najverovatnije ima najbolji dvoručni bekhend na svetu, kako to zaustaviti? Nisam siguran, rekao je Vilander.

Na isto pitanje odgovorila je i Šet:

- Novak Đoković nema slabosti. Apsolutno je izvrstan. Ne bih da umanjujem Cicipasa, ali za mene, ako Novak Đoković nastavi da igra na isti način u narednim mečevima, biće ga teško zaustaviti. Prošle godine odigrao je 11 turnira, a opet, završio je na sedmom mestu na ATP listi. Zaslužuje da se vrati na vrh, ako nastavi da igra isto. Gladan je. Želi da nam pokaže za šta je sposoban. Nema greške u njegovoj igri.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega