ZVEZDA NASTAVILA NESTVARNU SERIJU: "Pionir" progutao Virtus pred evropski večiti derbi

Č. V.

02. 12. 2022. u 19:54

CRVENA zvezda nastavila je niz pobeda. Crveno-beli su u 11. kolu Evrolige savladali Virtus sa 83:74 i stigli do četvrtog vezanog trijumfa u elitnom takmičenju.

ЗВЕЗДА НАСТАВИЛА НЕСТВАРНУ СЕРИЈУ: Пионир прогутао Виртус пред европски вечити дерби

FOTO: M. Vukadinović

Kakva utakmica i najubedljivija pobeda šampiona Srbije i ABA lige u Evroligi ove sezone, iako nije dobro počelo...

Tim iz Bolonje koji je u Beograd došao oslabljen bez tri veoma bitna igrača - Miloša Teodosića, Tornikea Šengelije i Semija Odželeja veoma dobro je otvorio meč u dupke punom "Pioniru".

Virtus je početkom druge četvrtine uspeo da stigne do +10 - 17:27, ali onda je Zvezda povećala broj obrtaja i krenula je da igra kako zna - borbeno u odbrani i pametno u napadu. Takav pristup omogućio je izabranicima Duška Ivanovića da na odmoru odu sa 42:41.

U drugom poluvremenu, Zvezda je malo po malo povećavala razliku i na kraju mirno privela utakmicu kraju. Treba reći i da su crveno-beli praktično ceo drugi deo meča igrali bez Nemanje Nedovića koji je već na startu trećeg kvartala došao do četiri poena prednosti.

Ono što može da raduje navijače šampiona Srbije je sjajna partija Ognjena Dobrića koji je bio najefikasniji sa 20 poena, njega je pratio Luka Vildoza sa 16. Kod Virtusa najbolji je bio Mam Žaite sa 15, dok je Džordan Miki dodao 11.

U narednom kolu prvi put u istoriji nas očekuje večiti derbi u Evroligi, a domaćin te utakmice je Partizan.

Zvezda je sada na učinku 5-6, a tim iz Bolonje 4-7.

Četvrta četvrtina: Zvezda - Virtus 83:74

40' - Pobeda Crvene zvezde, četvrta vezana u Evorligi!

39' - Nedović je izblkoiran na šutu, to je Menion iskoristio i poentirao u kontri. Na drugoj strani Mitrović je sjajno izigrao dva čuvara i opet pokazao veliku košarkašku inteligenciju.

39' - Dobru poziciju ostvario je Žaite pod košem Zvezde i nije mu bilo teško da dođe do poena. Odmah je Ivanović reagovao tajm-aut.

38' - Lep napad domaće ekipe. Bentil za Martina, a ovaj ubacuje "flouter" sa metar od koša rivala.

36' - Virtus je posle dužeg vremena poentirao i to za tri poena preko Vimsa. Ipak, istom merom je uzvratio Bentil.

35' - Novu trojku je pogodio reprezentativac Srbije, a onda se bacio kako bi sprečio kontru rivala.

34' - Sve danas pogađa Dobrić. Sada je do koša stigao poenima preko Mikija. Na drugoj strani sam pod košem je ostao Žaite i lako je poentirao.

33' - Sjajna 2 na 2 igra Markovića i Martina i centar crveno-belih je pogodio i upisao se u strelce - 71:58.

FOTO: M. Vukadinović

32' - Utakmice sezone za Dobrića za sada. Sjajno je probio i ponovo pogodio "flouter". Stigao je već do 15 poena.

31' - U poslednjem trenutku Kordinije je uspeo da šutne iz prodora i pogodio pod faulom. Potom je realizovao i dodatno bacanje - 67:58.

Treća četvrtina: Zvezda - Virtus 67:55

30' - Kakav napad domaćih. Marković ja navukao igrača na sebe, proigrao Dobrića koji je ostao sam u korneru, ovaj je uzeo šut za tri poena i bio je precizan.

29' - Odlična odbrana Zvezde. Bentil je odigrao sjajnu odbranu, a u kontri je Mitrović poentirao posle proigravanja Dobrića.

28' - Jeftina greška crveno-belih igrača. Nakon poena Pajole, izgubili su domaći loptu na izvođenju što je trojkom kaznio Haket. Usledilo je iskupljenje u odbrani u odbrani i poenai Dobrića u kontri.

27' - Sjajno je Vildoza presekao loptu i iskoristio da dođe do lakih poena u kontri. Nije se to svidelo Skariolu koji je odmah zatražio tajm-aut.

26' - Kakva borba košarkaša Zvezde. Delovalo je da će lopta biti u rukama igrača Virtusa, ali tako nije mislio Stefan Marković, presekao je loptu i poentirao na prodoru. Dobar sa linije penala na drugoj strani bio je Miki.

25' - Fantastičan potez Dobrić. Krenuo je u prodor, navukao je na sebe dva igrača i uposlio je Mitrovića koji je ostao sam pod košem.

FOTO: M. Vukadinović

23' - Izašao je Lazić na 45 stepeni, Mitrović je to video, uposlio je kapiten koji je pogodio za tri poena za najveću prednost crveno-belih do sada - 52:46.

22' - Koš za koš na startu trećeg perioda. Po trojku su pogodili Pajola i Bentil, a poene su postizali još i Mitrović i Kordinije. Kao iz udžbenika potez Mitrovića. Lepo je napravio sebi poziciju i došao do poena preko Mikija.

Druga četvrtina: Zvezda - Virtus 42:41

20' - Loš poslednji napad Zvezde u prvom poluvremenu. Vildoza je poslao loptu u aut. Manion je probao da Virtusu vrati vođstvo, ali "flouter" je izašao iz koša.

20' - Pajola duga dvojka, pa Nedović snažno iz prodora. Nedović je morao da napravi faul nad Mikijem koji je ostao sam pod košem. Bivši igrač Himkija i Zenita je oba puta bio precizan sa linije penala.

19' - Fintirao je Dobić, bacio "flouter" i pogodio je i to pod faulom. Dodatno bacanje će izvesti posle tajm-auta Skariola. Crveno-beli ponovo vode, prvi put posle samog starta utakmice. Nije realizovano bacanje, no Zvezda je došla do ofanzivnog skoka i Bentil je uspeo da poentira - 40:37.

18' - Miki je udario rampu Mikiju, no Dobrić je bio na pravom mestu i uspeo je da pogodi "flouter". Lundberg je nepropisno zaustavio Nedovića koji će na liniju penala, pošto je tim iz Italije u bonusu. Ipak, bek Zvezde je pogodio jedan penal.

FOTO: M. Vukadinović

17' - Sam igra protiv Virtusa u ovim trenucima Luka Vildoza. Bio je i četvrti put precizan van linije 6,75. Domaćin je potom propustio priliku da povede i to je trojkom kaznio Manion. Omdah je minut odmora pozvao Duško Ivanović.

16' - Treću trojku na utakmici postigao je plejmejker crveno-belih. Miki je potom pogodio na isteku napadu šut koji nije bio nimalo lak.

15' - Dodatno je Vildoza trojkom razlagio "Pionir". Na drugoj strani loš faul Holanda, pošto je Žaite već poentirao, realizovao je i dodatni penal - 27:32.

14' - Sjajan potez Vildoze, no realizacija nije bila najbolja, promašio je "flouter", ali u nastavku akcije Mitrović je fauliran. Tajm-aut je zatražio Serđo Skariolo.

13' - Promašaj Bentila je u koš posle ofanzivnog skoka pospremio Mitrović, a na drugoj strani veoma težak šut je pogodio Belineli.

FOTO: M. Vukadinović

12' - Dobro otvaranje Virtusa u drugom periodu. Vezali su četiri poena, ali uzvratio je trojkom Holand.

11' - Virtus je sada kao malopre Zvezde promašio dve trojke u jednom napadu. Potom je i Vildoza izgubio loptu, da bi Kordinije iznudio dva slobodna bacanja baš posle faula Argentinca.

Prva četvrtina: Zvezda - Virtus 17:23

10' - Kakav kraj prve četvrtine. Do kraja je ostalo 0,7 do kraja, Marković je bacio alej-up za Petruševa koji je uspeo da spusti loptu u koš rivala - 17:23.

10' - Nedović je uspeo da poentira iz prodora i na taj način se poenterski uvede u ovu utakmicu lider crveno-belih. Sjajna akcija domaćih iz auta.

10' - U problemu je Zvezda. Virtus već posle 10 minuta ima dvocifrenu prednost, nakon što je tri bacanja pogodio Vims.

9' - Slobodna bacanja su kao ziceri za Marka Belinelija. Vezao je dva i vratio osetniju prednost timu iz Bolonje.

8' - Dobar napad Virtusa. Kordinije je sa dosta osećaja pogodio "floutera", a onda je Zvezda promašila dve otvorene trojke, najpre Holanda, potom i Nedović - 13:18.

8' - Sudije su sada najpre svirale faul u napadu Bakoa nad Holandom, no promenile su odluku i pokazale da je faul od odbrane. Naljutilo je to Ivanovića koji je već u prvoj četvrtini zatražio čelendž. Ostala je odluka da Belgijanac stane na liniju penala. I on je bio polovičan.

7' - Dobio je dobar blok Vildoza od Martina i to je iskoristio za pogodak van linije 6,75. Ipak, istom merom je uzvratio Džordan Miki. Dobro je kružila lopta u napadu Zvezde koji je košem sa poludistance završio Holand.

6' - Nije pogodio na isteku napada daleku trojku Lundberg, ali je Žaite pokupio skok i iznuduio dva slobodna bacanja, ali je pogodio samo jedno. Potom je Petrušev lepo pogodio "flouter" posle dodavanja Vildoze.

FOTO: M. Vukadinović

5' - Presekao je loptu Vildoza i poentirao u kontri. Odlična odbrana argentinskog košarkaša. Potom je još jednu dobru odbranu odigrala Zvezda, Petrušev je uspeo da ukrade loptu Kordinijeu.

4' - Treću vezanu trojku promašio Bentil, s tim što je sada bio potpuno sam, no dobacio je samo do prvog obruča.

4' - Koristi Virtus lošu odbranu crveno-belih na početku meča. Opet je Žaite ostao sam pod košem i lako je poentirao. Domaćin se muči na oba kraja terena, pa je tajm-autom reagovao Duško Ivanović.

3' - Bentil se dobro snašao pod košem rivala. Leđima se izborio za poziciju i pogodio levi poluhorog. U strelce se upisao i Lundberg koji je bio precizan sa poludisance.

2' - Prve poene na utakmici postigao je Bentil, ali na drugoj strani precizni su bili Haket za tri i Žaite iz kontre.

Crvena zvezda meč počinje u petorci Luka Vildoza, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Ben Bentil i Ognjen Dobrić. Za Virtus meč počinju Ife Lundberg, Danijel Haket, Ajzea Kordinije, Džordan Miki i Mam Žaite.

Uoči meča:

Crveno-beli žele da nastave pobednički niz od kada je na klupu seo iskusni crnogorski stručnjak Duško Ivanović. Šampion Srbije je pod njegovim vođstvo slavio na pet mečeva iz isto toliko utakmica u svim takmičenjima.

U elitnom takmičenju Zvezda je sa 65-godišnjim trenerom srušila Asvel i Makabi kod kuće, odnosno Albu u Berlinu.

Klub sa Malog Kalemegdana će sada probati da obori na pleća i Virtus koji je u Beograd stigao znatno oslabljen bez tri važna igrača - Miloša Teodosića, Tornikea Šengelije i Semija Odželeja.

Probleme imaju i crveno-beli koji u narednom periodu neće moći da računaju na plejmejkera Nikolu Ivanovića koji je zaradio povredu rebara u duelu sa Partizanom u ABA ligi.

Oba tima u ovaj susret ulaze sa identičnim učinkom 4-6.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili