"U DRUGOM DELU SMO PROMENILI ENERGIJU!" Obradović: Treba svakom da bude čast da igra u ovakvoj atmosferi

Novosti online

19. 11. 2022. u 00:16

TRENER Partizana Željko Obradović nije mogao da sakrije zadovoljstvo onim što su njegovi izabranici prikazali protiv Makabija u 8. kolu Evrolige, posebno u drugom poluvremenu.

У ДРУГОМ ДЕЛУ СМО ПРОМЕНИЛИ ЕНЕРГИЈУ! Обрадовић: Треба сваком да буде част да игра у оваквој атмосфери

FOTO: M. Vukadinović

Analizirao je utakmicu koju su crno-beli dobili u grotlu "Arene". Ipak, bilo je stvari kojima trofejni stručnjak nije bio zadovoljan.

- Jako sam srećan što smo pobedili protiv još jednog jakog protivnika. Oni godinama igraju svoju igru, to je škola Makabija koja postoji dugo i igra u tranziciji im je jako važna. Loše smo u prvom delu reagovali na njihovu igru u prvom poluvremenu, imali smo samo šest faulova i dozvolili 50 poena. To sam zamerio igračima na poluvremenu. Jasno je da smo promenili energiju u drugom delu i tako dobili utakmicu. Čestitam igračima na tome, kao i našim navijačima na sjajnoj atmosferi. Treba svakom da bude čast da igra u ovakvoj atmosferi - rekao je Obradović.

Bio je oduševljen kako je njegova ekipa izgledala na terenu, posebno je bio zadovoljan skokm, jer je to segment u kome je tim iz Tel Aviva do večeras bio u vrhu.

- Oni su nastavili da igraju istu igru celu utakmicu, imaju tu dvojicu plejmejkera od kojih sve zavisi. Jako je dobro što smo dobili jednu kvalitetnu ekipu, do večeras najbolju skakačku u Evroligi. Lesor je tu, kao i uvek, bio dominantan.

Jedna od stvari koja nije bila dobra je agresivnost u odbrani u pojedinim delovima meča.

- Vrlo dobro smo otvorili poslednju četvrtinu. Posle tog dobrog početka opet smo imali smo jedan faul, to je dovelo do toga da imamo četiri laka poena. Kada igrate protiv napadački dobre ekipe morate da imate sličan odgovor, pravu tranziciju i selekciju šuta. Kolektivna pobeda, čestitam igračima, sutra trening pa onda sve isto.

Dotakao se potom Dantea Egzuma i Alena Smailagića koji su se vratili na parket posle povreda.

- Dante je igrao dobro celu utakmicu, ali svi igrači su dali svoj doprinos. Kao i Smailagić koji je izašao iz povrede i odigrao vrlo dobro. Mi smo pre neki dan imali prvi normalan trening još od utakmice sa Panatinaikosom. Imali smo brojne povrede, zato nismo trenirali normalno, pogubili smo sve mehanizme... Ovo treba da im pomogne da igraju sa još više samopouzdanja. U nedelju već igramo sledeću utakmicu, pa putovanje za Barselonu i Madrid.

Otkrio je i da će ekipa u tom duplom kolu iz Katalonije ka glavom gradu Španije ići vozom.

- Odlučili smo se da idemo vozom iz Barselone za Madrid, pošto je u pitanju brzi voz i dobro je rešenje. Ne moramo da idemo na aerodrom, da se čekiramo...

Govorio je i o novom treneru Zvezde Dušku Ivanoviću koji je na klupi crveno-belih debitovao pobedom protiv Asvela.

- O Dušku se sve zna. Izvanredan trener i čovek, o njemu imam najlepše moguće mišljenje. Velika dobit za njegov klub, a i za košarku ovde. Kao i za evropsku košarku. Čovek gde god da je radio, imao je odlične rezultate. Želim mu sve najbolje.

Za kraj se dotakao i Splita, narednog rivala u ABA ligi.

- Nova utakmica u ABA ligi. U subotu popodne imaćemo video analizu sa igračima, a oni koji nisu igrali imaće malo jači trening. Veliko poštovanje za ekipu Splita - zaključio je Obradović.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili