"NA SNAGU ODGOVORITI BRZINOM": Košarkaši Srbije znaju kako da se suprotstave Velikoj Britaniji u borbi za Mundobasket

G. KELIĆ

09. 11. 2022. u 11:00

OBOJICA su srećni što su ponovo sa nacionalnim timom. Jedan je već duže nezamenjivi deo reprezentacije, drugi se vratio posle mnogo vremena. Marko Jagodić-Kuridža i Luka Mitrović dobro znaju šta im je činiti u predstojeća dva kvalifikaciona duela za odlazak na Mundobasket 2023.

НА СНАГУ ОДГОВОРИТИ БРЗИНОМ: Кошаркаши Србије знају како да се супротставе Великој Британији у борби за Мундобаскет

FOTO: M. Vukadinović

- Uvek je lepo ponovo biti deo reprezentacije, svi smo jedva čekali da se okupimo. Svakako da i dalje osećamo žal za rezultatom na Evropskom prvenstvu, ali moramo da se okrenemo ovim utakmicama koje su veoma bitne za nas. U obavezi smo da damo sve od sebe kako bismo stigli do novih bodova i tako dali na značaju pobedama koje smo upisali u prethodnoj, avgustovskoj akciji - poručio je na drugom treningu u dvorani "Aleksandar Nikolić" kapiten "prozorske" reprezentacije Jagodić-Kuridža.

Već sutra, nakon tek tri treninga, "orlovi" će se zaputiti ka Njukaslu, gde u petak (20.00) gostuju selekciji Velike Britanije, dok tri dana kasnije u istom terminu u Beogradu dočekuju Tursku.

- Sastav je opet dosta izmenjen, ali selektor je pripremio najbolji mogući program. Idemo korak po korak, prvo razmišljamo o Britancima i bićemo spremni za njih. Ono što smo do sada saznali jeste to da se radi o izuzetnoj fizičkoj ekipi, tako da ćemo morati dobro da gradimo koš i trčimo u oba pravca - zaključuje iskusni krilni centar podgoričke Budućnosti.

OPTIMIZAM Ristić i Jagodić-Kuridža/FOTO: M. Vukadinović

Mitrović prethodnih godina nije bio deo državnog tima, a sada je, iako rovit, bez pogovora zadužio najdražu opremu.

- Ovo mi dođe kao debi, toliko je dugo prošlo. Za mene je velika satisfakcija i zadovoljstvo to što sam ovde. Svi dolazimo iz različitih sistema, tako da nije lako trenerima da sve uklope. Momci su silno motivisani, kao i svaki put kada se obuče dres reprezentacije i to olakšava stvari - napominje uzdanica Zvezde, uz napomenu da se dobro oseća posle sedmodnevne pauze.

 

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!