OD ATINE DO DERBIJA: Partizan u novembru ima paklen raspored

G. KELIĆ

31. 10. 2022. u 23:00

NAJVAŽNIJI zadatak koji je Željko Obradović sproveo u trijumfu nad Megom (86:76) bio je raspoređivanje minutaže pred izuzetno naporan raspored koji njegove izabranike čeka u novembru na oba fronta. Od ukupno osam utakmica u 11. mesecu, čak šest će odigrati na gostovanjima, posle kojih će imati širu sliku dometa u ovoj sezoni.

ОД АТИНЕ ДО ДЕРБИЈА: Партизан у новембру има паклен распоред

FOTO: ABA liga

Narednih paklenih 30 dana počeće u četvrtak, kada u Atini, u okviru šestog kola Evrolige, dolaze na noge Panatinaikosu, koji sa klupe predvodi bivši Zvezdin strateg Dejan Radonjić. Odmah potom će iz grčke prestonice otići u Čačak na megdan još jednom bivšem klubu svog trenera - Borcu.

Iz srca Šumadije, crno-beli će se pripremati za povratak u Grčku, gde će u sedam dana doći u goste drugom tamošnjem velikanu, Olimpijakosu. Pripreme tog duela će u određenoj meri pokvariti nova reprezentativna akcija, pošto nacionalni tim samo dan kasnije (11. novembar) u Njukaslu igra protiv Velike Britanije meč drugog "prozora" druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023.

Prema dogovoru koji je selektor Svetislav Pešić postigao sa oba "večita rivala", Partizan će dozvoliti svojim prvotimcima da se stave u službu nacionalne selekcije, pa će tako dres sa državnim grbom za tu utakmicu, kao i onu protiv Turske u Beogradu tri dana kasnije, obući Danilo Anđušić, Uroš Trifunović i Balša Koprivica.

Oni neće biti na raspolaganju Obradoviću za okršaj Pirejcima, ali će se vratiti u tim za dolazak Makabija (18. 11). Uz "ponos Izraela", "parni valjak" će u novembru u svom domu dočekati još samo ekipu Splita, 48 sati kasnije.

Kulminaciju napornih putešestvija, regionalni vicešampion imaće krajem meseca, kada uz špansku mini-turneju u duplom evroligaškom kolu (Barselona 22. 11, Real 24. 11) odlaze u goste i "zakletom neprijatelju", Crvenoj zvezdi, u prvom ovosezonskom "večitom derbiju", koji je na programu 28. novembra u regionalnoj ABA ligi.

Raspored

3. 11. PAO - Partizan (EL)

6. 11. Borac - Partizan (ABA)
10. 11. Olimpijakos - Partizan (EL)
18. 11. Partizan - Makabi (EL)
20. 11. Partizan - Split (ABA)
22. 11. Barselona - Partizan (EL)
24. 11. Real M. - Partizan (EL)
28. 11. C. zvezda - Partizan (ABA)
*Bilans u oktobru: ABA liga: 5-0, Evroliga: 2-3.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)