"OBRADOVIĆ GARANCIJA USPEHA": Joanis Papapetru o odluci da se u 28 godini oproba u inostranstvu

G. KELIĆ

12. 10. 2022. u 10:00

SA navršenih 28 godina Joanis Papapetru je odlučio da se prvi put u karijeri oproba u inostranstvu.

ОБРАДОВИЋ ГАРАНЦИЈА УСПЕХА: Јоанис Папапетру о одлуци да се у 28 години опроба у иностранству

FOTO: ABA liga

Grčki košarkaš je posle devet godina Atinu zamenio Beogradom, a posle pet sezona Panatinaikos Partizanom. Kaže, privukla ga je veličina, ambicija i tradicija crno-belih u tek započetoj misiji, u kojoj su ponovo deo evroligaškog društva. Svestan je velikih očekivanja koja su stavljena pred njega i njegove saigrače, ali dodaje da ih se ne boji, jer se sa takvom atmosferom suočava od početka profesionalnog života.

- Sve odluke koje sam donosio do sada predstavljale su zapravo izlaženje iz zone komfora - ističe za "Novosti" doskorašnji kapiten atinskih "zelenih". - Prelazak iz Olimpijakosa u Panatinaikosa posle pet godina je bilo upravo to, kao i sadašnji dolazak u Partizan. Stalno sam tražio izazove za sebe, nisam se nikada bojao da ih uistinu i prihvatim. Ovo je za mene izazov, organizacija je na veoma visokom nivou, klub ima bogatu istoriju, strastvenu navijačku kulturu i stvarno sam počastvovan što sam deo negeča ovakvog - dodaje momak iz Patre.

STRUKA Željko Obradović/FOTO: ABA liga

S obzirom na to da je bio deo grčke reprezentacije na nedavnom EP, gde su "heleni" ispali u četvrtfinalu, u ekipu Željka Obradovića je stigao poslednji. Otud mu je i period aklimatizacije bio nešto komplikovaniji nego drugim novajlijama.

- To mi je izazvalo određene poteškoće. Nisam bio od početak sa timom, samim tim mi je bilo potrebno duže vremena da pohvatam način rada, upoznam se sa momcima, trenerom i idejom igre koju želimo da implementiramo. Međutim, to nije ništa na šta nisam bio spreman. Cela ova sezona je jedan proces sazrevanja, u kojem bi postepeno trebalo da rastemo kao tim i pokušamo da ostvarimo zacrtane ciljeve - naglašava novo krilo crno-belih.

Podatak da je Partizanova poslednja sezona u Evroligi bila Joanisova debitantska potvrđuje značaj koji sadašnja nosi sa sobom.

- Veliki je posao pred nama, očigledno je klub napravio ambijent za uspeh i mi moramo da ga budemo vredni. Došli su momci sa pobedničkim mentalitetom, a i trener Obradović je garancija uspeha. Svi dobro znaju rezultate koje je pravio, njegovo znanje i strast su bez premca. On je najbolji trener u Evropi svih vremena, svaki dan proveden sa njim je lekcija, i nadam se da ću mnogo toga naučiti - zaključuje Papapetru.

Posle grčkog i srpski derbi

MALO igrača na svetu može da se pohvali kako su bili učesnici možda i dva "najvatrenija" košarkaška derbija u Evropi. Noseći dresove prvo Olimpijakosa, a posle i njegovog gradskog rivala Panatinaikosa, okusio je najveći grčki rivalitet sa obe strane. Sada će biti u prilici da to uradi i sa srpskim.

- Najviše se radujem takvim mečevima, to je nešto što pamtiš ceo život. Dobro znam kako je igrati pred "ludačkom atmosferom" i nabojem koje nose derbiji. Igrao sam ih u Grčkoj bezbroj, uveren sam da će i okršaji sa Crvenom zvezdom biti sjajno iskustvo. Još bolje ako uspemo da je pobedimo (smeh), jer znam koliko to znači navijačima.

BONUS VIDEO: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024