NAJNEVEROVATNIJI BASKET MEČ! Srbija imala svetsko zlato u ruci i - ostala bez njega (VIDEO)

Novosti online

09. 10. 2022. u 20:37

MLADA basket reprezentacija Srbije je na neverovatan način propustila priliku da postane prvak sveta.

НАЈНЕВЕРОВАТНИЈИ БАСКЕТ МЕЧ! Србија имала светско злато у руци и - остала без њега (ВИДЕО)

YouTube / FIBA

Naime, "orlići", sastavljeni od igrača do 23 godine starosti, u Bukureštu je su izgubili finale 3h3 Svetskog prvenstva od Poljske sa 20:21.

Ali, kakvo je to samo finale bilo...

Ekipa u sastavu Nikola Kovačević, Nikola Lazić, Miloš Antić i Aleksa Stojanović je zaigrala najpre fantastično, u ritmu današnjih pobeda nad Japanom u četvrtfinalu (20:17) i nad Francuskom u polufinalu (17:15).

Kada je u borbi za zlato Stojanović "trojkom" doneo 13:6, uz šest minuta i 14 sekundi do kraja, činilo se da neporažena Srbija grabi ka tituli, ali...


Ni ta prednost, ni 15:7 do koliko se došlo na istovetan način 4:33 pre završetka utakmice, ni trojka Stojanovića za 17:10 uz 3:45 na semaforu nisu bili dovoljni za slavlje.


Jer, Poljaci su tada zaigrali kao u transu.
Odbrana poljske ekipe je počela da zadaje probleme rivalima, koji su prvo krenuli s dalekometnim promašajima, valjda želeći da pogocima iz daljine što pre završe meč, a onda su krenuli da greše, čak i da promašuju slobodna bacanja.


Na 2:55 do kraja semafor je i dalje pokazivao sedam razlike za Srbiju, bilo je 18:11.

A onda...

Naši mladi basketaši su dvaput izgubili loptu, a dvaput promašili u narednih minut, no ipak poveli sa 19:13 posle odlične blokade Antića i pogotka "iza glave", te imali 20:15 kada je vrlo slično izveo Lazić. Igralo se, kako to pravila nalažu, do 21. poena i Srbija je bila na korak od zlata.

Ostalo je još 72 sekunde do kraja, a na pogodak Poljaka naši su probali da prodorom dođu do pobede. No, lopta je pobegla iz koša posle pokušaja Lazića, pri rezultatu 20:16, što su Poljaci iskoristili da preko Slacetke daju trojku, uz prekršaj nad šuterom. On je pogotio samo jedno od dva slobodna bacanja (koliko se dodeljuje u basketu kada ekipa izađe iz bonusa) i Srbija je potom imala novi napad za pobedu, uz vođstvo od 20:19.


Međutim, Kovačević nije uspeo da poentira iz prodora, i to dok su se Poljaci bunili kod sudija, tvrdeći da je Stojanović napravio grešku u koracima, pa je "otpisana" poljska ekipa došla do lopte.

Iako nije pogodila ni tada, došla je iznova do lopte, a Slacetka iz veoma teške pozicije trojkom omogućio da zlato ode Poljskoj, koja je tri minuta pre kraja gubila sa sedam razlike, a ipak savladala Srbiju.

Naši basketaši su ostali zapanjeni, bilo je tu i suza, ali su, nedugo posle inicijalnog slavlja, šampioni planete prišli i, makar na kratko, utešili poraženu ekipu, što je svakako gest vredan pohvale.

BONUS VIDEO: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)