OVO SE ČEKALO OSAM GODINA: Košarkaši Partizana u Berlinu otvaraju povratničku sezonu u Evroligi

G. KELIĆ

07. 10. 2022. u 09:00

DAN koji su navijači Partizana nestrpljivo čekali punih osam godina je napokon svanuo.

ОВО СЕ ЧЕКАЛО ОСАМ ГОДИНА: Кошаркаши Партизана у Берлину отварају повратничку сезону у Евролиги

FOTO: KK Partizan

Crno-beli košarkaši će večeras u Berlinu protiv Albe (20.00) otvoriti povratničku sezonu u Evroligi i posle 2014. odigrati prvi meč u elitnom klupskom takmičenju.

Malo je reći da se uzbuđenje u vazduhu može omirisati i napipati. Jednako kod simpatizera kao i kod samih igrača od kojih će mnogima ovo biti prvi kontakt sa najkvalitetnijom košarkom u Evropi.

Za novog plejmejkera Dantea Eksuma taj ambijent nije nepoznat, pošto je lani u dresu Barselone iskusio igranje na ovom nivou, stigavši čak i do fajnal-fora u Beogradu.

- Nosim bitno iskustvo iz Barselone, iako nisam došao na početku sezone. Sada je puno bolja situacija, jer sam od prvog dana sa ekipom, prošao sam pun pripremni period, naučio akcije i upoznao se sa svima. Verujem da će mi to pomoći da imam fenomenalnu godinu, ostavim dobar pečat i uradim nešto veliko za ovaj klub - naglašava, za "Novosti", momak rodom iz Melburna i reprezentativac Australije, pred evroligašku premijeru.

Iako je nemački šampion stavljen u grupu ekipa od kojih se najmanje očekuje ove sezone, ekipa trenera Izraela Gonzalesa je već dugo na okupu, sačuvali su okosnicu tima sa naturalizovanim hrvatskim reprezentativcem Džejlenom Smitom, Šveđaninom Markusom Eriksonom, Izraelcem Jovelom Zusmanom, Lukom Sikmom, domaćim plejmejkerom Maodo Loom...

- Biće zanimljivo, sastao sam se sa njima prošle godine. Za mnoge naše momke će ovo biti prvi put da igraju jedan evroligaški meč, potrebno je da uđemo sa pravim stavom u duel i pokušamo da im pokvarimo otvaranje sezone.

Kao neko ko se najviše radovao igranju pred vatrenom atmosferom koju prave navijači crno-belih, Eksum je razočaran rasporedom na početku godine po kojem će Partizan odigrati prva četiri duela (dva u ABA i dva u Evroligi) na gostovanjima.

- To je frustrirajuće (smeh). Čim je izašao raspored, prvo što sam uradio jeste da sam pogledao kada nam je domaća premijera. Šta da se radi, moraću da se strpim i sačekam dve nedelje. Međutim, mislim da je dobro to što u uvodu sezone igramo nekoliko utakmica na strani, to će samo podići "hajp" i uzbuđenje kod navijača pred prvi meč u našoj areni - zaključuje četvrti Austra- lijanac u istoriji kluba iz Humske.

BONUS VIDEO: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)