AMERI, NIJE LI VAS SRAMOTA? Nikola Jokić potcenjen! Srpski as će morati da razuveri "košarkaške stručnjake"

Novosti online

04. 10. 2022. u 20:13

GENERALNI menadžeri NBA lige dali su svoje mišljenje o tome ko bi mogao biti najbolji igrač najkvalitetnije lige sveta naredne sezone. Na čelu te trke prema njihovim skromnim mišljenjima je as Slovenije Luka Dončić, a potpuno šokantno tamo nema jednog srpskog asa, još uvek aktuelnog MVP igrača - Nikole Jokića.

АМЕРИ, НИЈЕ ЛИ ВАС СРАМОТА? Никола Јокић потцењен! Српски ас ће морати да разувери кошаркашке стручњаке

FOTO: Tanjug

U ovom godišnjem istraživanju blizu polovine generalnih menadžera NBA lige dalo je glas zvezdi Dalasa i smatra da u njegove ruke ide priznanje za najkorisnijeg igrača u sezoni 2022/23. preneo je "Jurohups".

Čak 48 odsto njih smatra da će Slovenac biti MVP, dok je za grčko "košarkaško božanstvo" Janisa Adetokumba glasalo 34 odsto. Aktuelni MVP, naš Nikola Jokić, nije se našao na ovoj listi potpuno nerazumljivo i protivno svakoj zdravoj logici.

Šta se krije iza toga da posle onakve sezone u kojoj je momak iz Sombora oborio sijaset rekorda i harao američkim parketima bude ovako potcenjen od strane takozvanih košarkaški stručnjaka preko Atlantika nikome nije jasno.

FOTO: Tanjug/AP

Grk i Slovenac na veliko iznenađenje prednjače ne samo kada su u pitanju stavovi generalnih menadžera već i u raznim drugim anketama NBA lige.

Kao još veće iznenađenje Viktor Vembanjama je zauzeo prvo mesto kao najbolji međunarodni igrač van NBA (45%), Nikola Mirotić je na poziciji broj dva sa 28 odsto glasova.

Treću poziciju zauzima srpski reprezentativac, zvezda Efesa i MVP fajnal fora 2022. godine - Vasilije Micić.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju