JUNAK NAJVEĆE SENZACIJE NA EVROBASKETU IMA NOVI KLUB: Dejan Radonjić doveo najzvučnije pojačanje po završeku Evropskog prvenstva u košarci

Novosti online

21. 09. 2022. u 21:52

Košarkaška reprezentacija Slovenije doživela je pravi krah u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, a igrač koji je za to bio najzaslužniji ima novi klub.

ЈУНАК НАЈВЕЋЕ СЕНЗАЦИЈЕ НА ЕВРОБАСКЕТУ ИМА НОВИ КЛУБ: Дејан Радоњић довео најзвучније појачање по завршеку Европског првенства у кошарци

FOTO: FIBA.Basketball

Kapiten košarkaške reprezentacije Poljske Mateuš Ponitka nastaviće karijeru u Panatinaikosu, koji s klupe predvodi bivši trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, preneo je specijalizovani košarkaški portal ''''Jurohups''''.

Ponitka je dogovorio kratkoročnu saradnju sa Ređo Emilijom, ali će, kako navodi ''''Jurohups'''', otkupiti svoj ugovor i kao slobodan igrač preseliti se u Atinu.

Ponitka je bio najbolji košarkaš Poljske na nedavno završenom Evrobasketu na kom je prošečno beležio 13,4 poena, 5,7 asistencija i 5,3 skoka po utakmici.

Poljaci su na šampionatu stigli do borbe za medalje, ali su se kući vratili bez odličja jer su u polufinalu poraženi ubedljivo od Francuske sa 95:54, a potom i od Nemačke u bici za bronzu (82:69).

Poljska, koja je izgubila od Srbije sa 27 poena razlike na Evrobasketu, izbacila je u četvrtrfinalu Sloveniju, a spektakularni 29-godišnji Ponitka ostvario je tad afantastičan učinak:

Uz 26 poena (šut iz igre 8/16, od toga trojke 5/12), imao je i 14 skokova (sve u odbrani), deset asistencija, ali i tri osvojene lopte.

U istoriji šampionata "starog kontinenta" samo su dva igrača uspela da ostvare tripl dabl.

Najpre Toni Kukoč, u dresu Hrvatske 1995, kada je pored 15 skokova, ostvario i 12 skokova i 11 asistencija u pobedi protiv Finske od 92:77, te onda je Rumun Andrej Mandake 2017. imao 14 poena, 10 skokova i 11 asistencija u porazu od Crne Gore sa 86:69.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 12:28 >> 13:08

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)