"GLEDAM SRBIJU I SLOVENIJU, PA UGASIM TELEVIZOR": Kako je Serđo Skariolo prevario sve i uzeo Evrobasket

Novosti online

19. 09. 2022. u 10:30

Košarkaši Španije sinoć su stigli do četvrtog zlata na Evropskom prvenstvu, pobedom nad Francuskom u finalu, a selektor "crvene furije" Serđo Skariolo je stigao na samo dve titule od legendarnog Aleksandra Gomeljskog.

ГЛЕДАМ СРБИЈУ И СЛОВЕНИЈУ, ПА УГАСИМ ТЕЛЕВИЗОР: Како је Серђо Скариоло преварио све и узео Евробаскет

FOTO: AP

A uoči šampionata, Španija nije bila među tri favorita, ni na kladionicama, a ni u javnosti. Međutim, uspeh koji su načinili nije iznenađenje.

Ipak, mesec dana pre početka Evrobasketa Skariolo je iskusno govorio o drugim ekipama, pominjao je Srbiju, Sloveniju, Grčku i tako, slučajno ili namerno, prebacio pritisak na rivale, a svoju ekipu tako opustio i u tišini pripremao.

- Gledao sam meč Slovenije i Srbije i razmišljao da li da nastavim da gledam i uživam ili da ugasim televizor da ne upadnem u depresiju. Gledao sam igrače poput Dončića, Adetokumba, Jokića... Pričamo o MVP NBA lige. To je kao zemlja snova za nas - govorio je Skariolo pre tačno mesec dana, 19. avgusta.

Pomenuo je tada i Litvaniju, ekipu koja ih je prilično namučila u osmini finala. Crvena furija je ostala na Evrobasketu pobedom u produžetku.

- Litvanija je jedan od favorita. Fizički su jaki, atlete su i iskusni. Imaju mnogo igrača koji igraju u Evroligi, imaju top NBA igrače, sedam-osam igrača igra na top nivou - govorio je tada Skariolo.

Španci su tako stigli do finala, a ekipe koje je nihov selektor isticao završile su učešće u osmini finala ili četvrtfinalu.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a