LAVLJE SRCE PARTIZANA: Crno-beli bili na pragu katastrofe u Španiji, pa napravili čudesan preokret

Novosti online

14. 09. 2022. u 22:08

KOŠARKAŠI Partizana ove večeri nastavili su svoju turneju po Španiji i odmerili snage sa ekipom Manrese. Parni valjak je samo dan nakon što je očarao i savladao Barselonu, bio na pragu da bude poražen od Manrese, ali je usledio čudesan preokret i trijumf rezultatom 98:96.

ЛАВЉЕ СРЦЕ ПАРТИЗАНА: Црно-бели били на прагу катастрофе у Шпанији, па направили чудесан преокрет

FOTO: V. N.

Crno-beli su katastrofalno ušli u meč, usledila je strašna serija razigranih Španaca, pa je već sredinom prve četvrtine na semaforu bilo 22:5. Izabranici Željka Obradovića susreli su se sa situacijom da od samog starta jure veliki deficit. 

U drugoj deonici već je bilo maksimalnih plus 18, a Partizan je uspeo da se osvesti tek nakon povratka sa velikog odmora. Topila se prednost Manrese sve do 56:53, i kada je trebalo preuzeti vođstvo i slomiti potpuno otpor rivala parni valjak je opet stao. 

Manresa sredinom poslednjeg kvartala odlazi ponovo na dvocifreni suficit, koji je, barem u tom trenutku delovao kao dovoljan za veliki podvig i trijumf protiv beogradskog velikana. 

Međutim pokazali su Željkovi puleni lavlje srce, i da nema izgubljenog meča za njih, čak i kada je u pitanju prijateljski meč. Borba za svaku loptu, do poslednje kapi znoja, kao da je u pitanju bio meč pred krcatim tribinama Arene u Evroligi.

Veliki preokret, i onda koš u poslednjem napadu mladog Tristana Vukčevića, za trijumf koji će svakako dići moral i grobarsku euforiju pred početak nove sezone.

Podsetimo, Partizan je juče uspeo da savlada Barselonu i tako u Blaugrani dođe do prvog trijumfa na proputovanju Španijom. 

Crno-beli su prethodno devetog septembra poraženi od Fuenlabrade rezultatom 98:83, a dva dana kasnije i od Huventuda 92:62.

Nakon loše početka na Iberijskom poluostrvu, i kikseva protiv autsajdera, Partizan je pokazao da je najbolji, protiv najkvalitetnijih.

Uskoro statistika, meč je igran pred zatvorenim vratima za medije.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)