KAKO JE ITALIJA POBEDILA SRBIJU? Kada je isključen, selektor Poceko je prišao svakom igraču i ovo mu rekao, a onda se desilo čudo

D. N.

11. 09. 2022. u 21:22 >> 21:22

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je ispala sa Evrobasketa, posle čega je njen "dželat" otkrio zanimljive detalje.

КАКО ЈЕ ИТАЛИЈА ПОБЕДИЛА СРБИЈУ? Када је искључен, селектор Поцеко је пришао сваком играчу и ово му рекао, а онда се десило чудо

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, Srbija je doživela šokantan poraz od Italije u osmini finala, a Marko Spisu je briljirao protiv "orlova".

Do ovog meča je na Evrobasketu prosečno davao 3,8 poena po meču, a Srbiji je ubacio 22, šutirajući trojke 6/9. Kako ističe, isključenje selektora Đanmarka Poceka je mnogo doprinelo velikom preokretu "azura" u završnici utakmice.

- Kada je naš selektor izbačen, nešto se u nama desilo. Mislim, mi smo u završnici igrali stvarno odbranu jedan za drugog, a čim bismo se domogli lopte, trčali smo u napad. Mnogo trojki smo dali, to nas je vratilo u život. A kada igrate tako, onda i kada ste niži, kao mi sada (od reprezentacije Srbije), možemo da pobedimo. Mnogo sam ponosan na ovu ekipu - počeo je junak podviga Italije.

Upitan šta im je to strateg rekao kada je isključen, jer je Poceko išao od jednog do drugog igrača i nešto mu govorio "na uvo", italijanski košgeter je otkrio sledeće:

- Rekao je samo "Pobedite za mene!". Uhvatili smo se za dlanove, ukrstili prste i poslušali ga. On je to zaslužio . rekao je Spisu.

Đanmarko Poceko, selektor Italije, tokom meča sa Srbijom na Evrobasktu 2022 / FOTO: FIBA.Basketball

A na konstataciju da mnogi misle da je "Poceko pomalo lud", italijanski reprezentativac se osmehnuo:

- Mislim da je naš selektor više želeo da igra ovu utakmicu od nas (smeh) jer je on stvarno i igrao takve utakmice u svojoj karijeri, za razliku od mnogih od nas. Znao je šta znači ovo... Da, on je veoma emotivan, ali mi ga volimo. Moramo da nekako "zaštitimo" tu njegovu emotivnost na terenu, a nekada je to nemoguće je on stvarno hoće da igra, hteo bih da nam pomogne, a ne može. Zato smo se onako i "skupili" kada je isključen i... ne mogu da vam objasnim koliko sam ponosan na ovu ekipu, a i koliko sam srećan sada - istkao je Marko Spisu.

On je dodao i da je ovo bila situacija da se malo pokaže, jer nije mnogo igrao protiv "orlova" prošle godine u Beogradu, u meču za plasman na Olimpijske igre, ali je naglasio da nije bio nervozan.

- Bio sam miran, nije bilo ničeg neobičnog "u stomaku", potpuno sam smireno dočekao svoju šansu i nekako sam znao da ću odigrati dobro i pomoći timu, što se desilo. Ali, slažem se sa vašom (novinarskom) konstatacijom da mi je ovo bila utakmica karijere. Igrali smo protiv Srbije u Berlinu, u osmini finala, i to je samo po sebi neverovatno, a mi smo pritom prošli u četvrtfinale. Sad samo da nastavimo tako. 

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković