HOROR O KOME SE ĆUTI: NBA košarkaš bio na ivici samoubistva, a sada je otvorio dušu o svemu

Novosti online

30. 08. 2022. u 08:57

VRHUNSKI sportisti konstantno su podvrgnuti velikom pritisku i nekad javnost osudi njihove određene reakcije ne znajući šta se dešava u njihovom privatnom životu.

ХОРОР О КОМЕ СЕ ЋУТИ: НБА кошаркаш био на ивици самоубиства, а сада је отворио душу о свему

Foto: Twitter printscreen/Wizards Nation

Jedan od onih koji je u proteklih nekoliko godina tražio izlaz iz teške životne situacije je sjajni NBA košarkaš Džon Vol.

Godine 2018. počela je serija povreda ovog košarkaša. U decembru te godine povredio je Ahilovu petu, zbog čega je morao propustiti ostatak sezone, ali njegove nevolje su tek tad počele.

Nedugo nakon operacije doživeo je povredu u svom domu u januaru 2019. godine. Okliznuo se i potpuno je pokidao Ahilovu petu, opet, što je jedna od najtežih sportskih povreda.

Usledila je duga pauza u kojoj se Vol susreo sa dodatnim nevoljama. Mama mu je bila teško bolesna i preminula je od raka, a nedugo zatim ostao je i bez bake.

Povreda, gledanje mame kako se pati na hemoterapijama, potom njena smrt, naveli su ga da pomisli na samoubistvo. Srećom, nije to učinio.

- U jednom trenutku sam pomišljao na samoubistvo. Pokidao sam Ahilovu petu, mama mi je bila teško bolesna, a potom je i preminula. Potom mi je godinu dana kasnije umrla i baka. Sve to i kovid u isto vreme - rekao je sjajni plejmejker.

On veruje kako je zbog svega što je prošao sada još jači i da se sa svim izazovima može nositi.

- Odlazio sam s mamom na hemoterapiju. Sedeo sam tamo i gledao sam kako udiše svoj poslednji dah. Kada sve sagledam, ako sam mogao podneti sve to, mogu proći kroz bilo šta drugo u životu. Svi prolazimo kroz težak period, ali mnogi ne bi ono što sam ja. Drago mi je što vidim da su me navijači priželjkivali na parketu. To mi mnogo znači - zaključio je Džon Vol.

 

On je potom angažovao psihologa koji mu je pomogao da prebrodi teške trenutke i preporučio je svima da učine isto ako imaju probleme.

Ovaj 31-godišnji košarkaš uspešno se vratio na parket u martu 2021. godine, nakon nešto više od dve godine pauze.

Tada je zaigrao za Hjuston, gde je četiri meseca ranije stigao u trejdu iz Vašingtona, tima u kojem je proveo 10 godina karijere i koji ga je birao kao prvog pika na draftu 2010. godine.


Od ovog leta Vol je član Los Anđeles klipersa, a u karijeri je ovaj petostruki "Ol-star" igrač na prosecima od preko 19 poena i devet asistencija po utakmici.

 

BONUS VIDEO: Novak Đoković i Željko Obradović zajedno bodre "orlove"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!