"NA TRENING UVEK DOLAZI PRVI, A ODLAZI POSLEDNJI": Milutinov otkrio ko je najvredniji Srbin, osvrnuo se i na dominaciju Janisa

Novosti online

27. 08. 2022. u 16:24

SRPSKI košarkaš Nikola Milutinov govorio je o utakmici Srbije i Grčke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, odajući najveće pohvale Nikoli Jokiću i Janisu Adetokumbou.

НА ТРЕНИНГ УВЕК ДОЛАЗИ ПРВИ, А ОДЛАЗИ ПОСЛЕДЊИ: Милутинов открио ко је највреднији Србин, осврнуо се и на доминацију Јаниса

FOTO: KSS

U odsustvu Bobana Marjanovića i dok je Jokić odmarao na klupi, Milutinov je bio izuzetno efikasan u svom 15-minutnom boravku na terenu. Postigao je 14 poena i 4 skoka.


Dok je igrao, Milutinov nije samo dominirao u igri (uglavnom) protiv Kostasa Adetokumba, već je imao i priliku da iz prve ruke bude svedok istorijskog okršaja u kojem su učestvovala dva poslednja MVP-a NBA lige, Janis i Jokić su se borili 45 minuta, a iako je "Grk Frik" postigao više poena od našeg košarkaša, centar Denver Nagetsa je bio taj koji se poslednji smejao, pošto je Srbija pobedila 100:94 i sačuvala šanse za Svetsko prvenstvo.
 

- Mislim da je čast za obe zemlje i za sve nas što trenutno igramo uz dva najbolja igrača na svetu - rekao je Milutinov za portal "gazzetta.gr" posle utakmice.


On se potom osvrnuo na priznanja koja su osvojili njih dvojica.

- Ovo nije samo moje mišljenje, već se to odražava i na njihova priznanja u poslednje četiri godine, gde je Nikola nasledio Janisa kao uzastopni MVP, a Grk je već osvojio i NBA titulu. Nema smisla mnogo pričati o njihovoj vrednosti , još jednom su pokazali šta mogu - izjavio je centar moskovskog CSKA.

28-godišnji Srbin se pre tri godine suočio sa Janisom na turniru Akropolj, kada je Srbija nadigrala Grčku sa 90:85 u produžetku. Milutinov kaže da sada vidi razliku između dve verzije košarkaša Milvokija.

- On je postao nezaustavljiv, neverovatno je napredovao iz godine u godinu. Sećam ga se iz 2019. i u odnosu na to leto, sada je mnogo dominantniji . To takođe može da poveća šanse Grčke na Evrobasketu - smatra naš centar.


Govoreći o Nikoli Jokiću, koji je spreman da učestvuje na prvom velikom turniru sa Srbijom posle Svetskog prvenstva 2019, Milutinov ga je nazvao "veoma posebnom ličnošću".

- On je pravi primer za sve nas, u smislu da radi veoma naporno. Na treningu uvek dolazi prvi i odlazi poslednji, jer je izuzetno motivisan i pokazuje svima nama kako moramo da igramo. Kada dođu teški trenuci na utakmicama, on preuzima odgovornost, prkoseći umoru. On čini da se svi osećamo veoma dobro, igrajući pored njega - istakao je Milutinov, koji je posle pobede nad Grčkom optimističniji za budućnost Srbije.

- Bio je zaista neverovatan osećaj učestvovati u ovako sjajnoj utakmici i drago mi je što smo na kraju pobedili, jer nam je taj rezultat bio potreban po svaku cenu - priznao je on.
 

Srbija s pobedničkim imperativom ide i na megdan Turskoj u Istanbulu (nedelja, 19:00), s kojom se izjednačila na tabeli (skor 2-3) posle poraza selekcije Ergina Atamana u Letoniji (85:111).


BONUS VIDEO: Lučić: Protiv Janisa nema odbrane
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije