PEŠIĆ PONOVO IZNENADIO: Šta ovo treba da znači? Selektor odlučio da van protokola ostavi ova tri igrača

Novosti online

17. 08. 2022. u 19:23

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije večeras će odigrati svoju drugu pripremnu utakmicu pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Evrobasket. Protivnik u Ljubljani biće aktuelni prvak Starog kontinenta - domaća selekcija Slovenije.

ПЕШИЋ ПОНОВО ИЗНЕНАДИО: Шта ово треба да значи? Селектор одлучио да ван протокола остави ова три играча

Foto I. Marinković

Već je poznatu da su u Beogradu ostali rekovalescenti - Aleksa Avramović i Nemanja Bjelica, dok je u Sloveniju doputovalo 16 reprezentativaca, a selektor Svetislav Pešić je odlučio da van protokola za večerašnji meč ostavi Nikolu Milutinova, Marka Gudurića i Balšu Koprivicu.

Bek Fenerbahčea je u pobedi nad Crnom Gorom krajem prošle sedmice bio bez poena, dok je Milutinov uz Nikolu Jokića (16) i Vasilija Micića (13) bio naš najefikasniji igrač sa 12 postignutih poena. Bilo je spekulacija o njegovoj povredi, što je KSS demantovao, pa ostaje enigma šta je razlog ove odluke.

Večeras će šansu protiv "zmajčeka" dobiti Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Dušan Ristić i Boriša Simanić.

Slovenija sa druge strane nema kadrovskih problema, te će nastupiti o najjačem sastavu. Najveću opasnost po "orlove" svakako će predstavljati tandem Luka Dončić - Goran Dragić, ali ne smeju se potceniti ni Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Zoran Dragić, Edo Murić, Klemen Prepelič, Majk Tobi i drugi.

Prenos meča Slovenija - Srbija možete da pratite na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: Selektor Pešić o Teodosiću i reprezentaciji Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)