"OVO VEOMA BOLI!" Aleksa Avramović utučen nakon debakla Srbije

Novosti online

04. 07. 2022. u 21:49

SRPSKI košarkaški reprezentativac Aleksa Avramović teško je podneo večerašnji poraz od Belgije (74:73) u poslednjem meču prve faze kvalfikacija za Svetsko prvenstvo.

ОВО ВЕОМА БОЛИ! Алекса Аврамовић утучен након дебакла Србије

FOTO: KSS

Košarkaš Partizana nakon meča rekao je da reprezentacija više nema pravo na grešku.

- Poraz koji veoma boli, ali znamo da sada nemamo nijedno pravo na kiks jer su oni u međusobnom skoru bolji od nas. Tri ekipe će se plasirati na Svetsko prvenstvo i nemamo pravo na kiks - izjavio je vidno utučeni Avramović, koji je meč u Čairu završio sa 11 poena.

Selekcija koju predvodi Svetislav Pešić ce u finalnom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igraće protiv Grčke (25. avgusta na domaćem parketu i 24. februar 2023. na gostovanju), Turske (28. avgusta u gostima i 13. novembra na domaćem terenu) i Velike Britanije (gostovanje 10. novembra, a 27. februara 2023. na domaćem terenu).

Kao trećeplasirani tim A grupe, Srbija će u narednu fazu kvalifikacija preneti samo jednu pobedu, pa će joj za plasman na Svetski šampionat koji se igra naredne godine u Indoneziji, Japanu i Filipinima (od 25. avgusta do 10. septembra 2023), biti potrebne pobede u kontinuitetu i mnogo bolja izdanja.


BONUS VIDEO: Svetislav Pešić pred meč sa Belgijom
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja