BODIROGA NA ČELU EVROLIGE? Đordi Bertomeu je prošlost

Novosti online

26. 05. 2022. u 13:55

ĐORDI Bertomeu, koji je bio zaštitno lice i izvršni direktor košarkaške Evrolige više od 20 godina, neće nastaviti da obavlja svoju ulogu direktora, izglasano je u sredu na sastanku najelitnijeg klupskog takmičenja na tlu Evrope.

БОДИРОГА НА ЧЕЛУ ЕВРОЛИГЕ? Ђорди Бертомеу је прошлост

Foto: A.Stevanović

Kako je preneo grčki sajt "Gazzetta.gr", Upravni odbor Evrolige odlučio je da potvrdi da Bertomeu neće nastaviti da bude najviši rukovodilac lige.

Španski timovi (Real Madrid i Barselona) su pokušali da promene mišljenje ostalih klubova vlasnika stalne licence, predlažući da Bertomeu ostane na mestu bar još jednu sezonu, ali je taj predlog odbijen, navodi Gazeta.

Španac će, međutim, ostati u ulozi konsultanta, barem prvih nekoliko meseci u periodu "tranzicije".

Proteklih nekoliko godina bilo je dosta kritika na račun Bertomeuovog vođenja najjačeg košarkaškog takmičenja na starom kontinentu, a sada je konačno došlo vreme za smenu.

Priča se da je srpska legenda Dejan Bodiroga jedan od glavnih kandidata da zameni Španca na mestu čelnika Evrolige.

 

Bertomeu, koji je radio i kao potpredsednik ACB-a, postao je izvršni direktor Evrolige još 2000. godine i od tada je na čelu lige.


Čelnici najprestižnijeg evropskog takmičenja još nisu izašli u javnost sa zvaničnom potvrdom, s obzirom na to da se sastanak u Barseloni održao "iza zatvorenih vrata". Ali grčki mediji došli su do informacija i navode da Bodiroga ima podršku Panatinaikosa da se domogne vodeće funkcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024