PROŠIRUJE SE NBA: U ligu se vraća legendarni Sijetl uz još jedan novi tim

Novosti online

26. 05. 2022. u 10:34

NBA će u bliskoj budućnosti doživeti neke velike promene. Prema sportskom kolumnisti Džonu Kanzanu, te promene bi mogle uključiti čak i proširenje za još dva tima na zapadnoj obali.

ПРОШИРУЈЕ СЕ НБА: У лигу се враћа легендарни Сијетл уз још један нови тим

Tanjug

Prema rečima sportskog novinara Džona Kanzana, liga želi da se proširi na još dva grada 2024. nakon isteka TV ugovora NBA. Najjača košarkaška liga na svetu se zvanično još nije oglasila, ali ako su izveštaji tačni, legendarne Supersonikse ćemo ponovo gledati u Sijetlu.


Podsetimo, po završetku sezone 2007/2008, Supersoniksi su se preselili u Oklahomu i sada igraju pod imenom Oklahoma Siti tander. Po odredbama presude grada - logo, trofeji i povučeni dresovi će ostati u Sijetlu, tako da mogu pripasti nekom drugom NBA timu ako se ponovo oformi u Sijetlu. Da li je vreme za to došlo, saznaće se uskoro...

 


Sa druge strane, u Vegasu navijači već godinama predlažu ideju o osnivanju novog kluba. Kao jedan od najuzbudljivijih i najpoznatijih gradova na zapadnoj obali Amerike, grad je dovoljno bogat resursima, ljudima i kulturom da podrži košarkaški tim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna