ATAMAN PRECRTAO SRBINA: Petrušev nije ispunio očekivanja

Novosti online

24. 05. 2022. u 09:00

EFES je ponovo pokorio Evropu. Najbolja košarka se igra u Istanbulu, a velike zasluge idu na račun Ergina Atamana.

АТАМАН ПРЕЦРТАО СРБИНА: Петрушев није испунио очекивања

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Turski trener je, uz Vasilija Micića i Šejna Larkina, duša tima. Nije ove sezone sve bilo bajno kao prethodne, ali ipak na kraju su opet na vrhu.

- Ostvarili smo uspeh tako što smo funkcionisali kao porodica, ali to ne može da traje večno. Tim će morati da prođe kroz neke promene. Nemamo čvrste planove, ali napravićemo evaluaciju. Ne znači to nužno da ćemo se odreći usluga starijih igrača. Razgovaraćemo kada se sezona završi. Ako budemo nekoga dovodili, to će biti veoma dobri igrači. Pregovaramo sa Vilom Klajburnom i mislim da je on blizu dolaska u našu ekipu, mada ništa nije završeno. Možemo da dodamo još jednog ili dva igrača - izjavio je Ergin Ataman za tursku televiziju NTV.

Ataman nije bio zadovoljan učinkom srpskog centra Filipa Petruševa u ovoj sezoni. Ovaj 22-godišnji Beograđanin je kao MVP ABA lige iz Mege stigao u redove Efesa.

- NJegov doprinos u ovoj sezoni nije bio u skladu sa našim očekivanjima i moguće je da ćemo ga zameniti drugim igračem - kazao je trofejni stručnjak, selektor turske reprezentacije, o nekadašnjem studentu univerziteta Gonzaga.

Efesu preostaje borba za naslov prvaka Turske – odlučujući meč u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa TBL novi-stari prvaci Evrope igraju protiv Pinar Karšijake u utorak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)