VASILIJE MICIĆ PRED FINALE: "Osećaj je sjajan kad se dođe do finala, ali je još lepše kad se osvoji trofej"

Novosti online

20. 05. 2022. u 13:11

KOŠARKAŠI Efesa pobedili su Olimpijakos u polufinalu završnog turnira Evrolige u Beogradu (77:74). Junak meča bio je naš Vasilije Micić.

ВАСИЛИЈЕ МИЦИЋ ПРЕД ФИНАЛЕ: Осећај је сјајан кад се дође до финала, али је још лепше кад се освоји трофеј

Foto: EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Srpski plejmejker odveo je svoj Efes u finale Evrolige, sjajnom trojkom u poslednjoj sekundi meča protiv grčkog kluba. U petak na konferenciji za medije Micić se osvrnuo na svoj pobednički šut i povezao ga sa srpskim mentalitetom.


Pogledajte sjajan šut našeg reprezentativca sa zvukom sirene:


- Drago mi je što predstavljam svoju zemlju u svom gradu, na ovom lepom događaju. Mi kao nacija imamo pozitivan stav u teškim situacijama. Odrastao sam sa mnogo kvalitetnih igrača koji su pogađali pobedničke šuteve i nadao sam se da ću i ja to raditi. Nisam mnogo puta u toj poziciji da rešim utakmicu, mnogo mi je drago što se to desilo u polufinalu na taj način - rekao je Micić.

Nakon toga, osvrnuo se i na svoje fizičko stanje, ali i saigrače koji su mu pomogli.

- Došao sam fizički rovit, ali se trudim da u hodu to rešavam što bolje moguće i brže, kao svi igrači. Posle udarca koji sam zadobio u drugoj četvrtini sam se malo uplašio jer je bitna utakmica. Znao sam da imamo problem sa rotacijom na bekovima, ali sam pronašao drugačiji stil igre. Osetio sam da mogu da iznesem utakmicu do kraja, imao sam Šejnovu pomoć, Brajant nas je potom dodatno ohrabrio, to je sve deo ove igre, sa time moramo da se nosimo da bismo bili pravi i na ovom nivou - izjavio je plejmejker Efesa.

Vasa je rekao da je ekipa motivisana i da je potrebno da ostanu mirni i fokusirani ceo meč.

- Osećaj je sjajan doći do finala, ali osećaj je još lepši kada osvojite trofej. Ne nedostaje nam motivacija, apsurdno je pričati o tome, svi smo spremni, moramo da ostanemo mirni i fokusirani. Ne možete da igrate do 31. minuta, već celu utakmicu i videćemo ko je bolji - zaključio je Micić.
 

BONUS VIDEO - Micić nakon neverovatne pobede

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)