DEJAN BODIROGA NA ČELU EVROLIGE? Kakva čast za srpsku legendu

Novosti online

20. 05. 2022. u 08:17

Među klubovima-vlasnicima Evrolige postoji ideja da Dejan Bodiroga preuzme jednu od rukovodećih uloga.

ДЕЈАН БОДИРОГА НА ЧЕЛУ ЕВРОЛИГЕ? Каква част за српску легенду

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Bodiroga je jedan od igrača koji je najviše uticao na popularizaciju Evrolige, kojom je dominirao početkom ovog veka i tri puta bio šampion.

Kako prenosi "Mocart Sport", uskoro bi moglo da se desi i da u odelu funkcionera pomogne daljem razvoju vrhunske klupske košarke na "Starom kontinentu".

Navodno bi Bodirogin povratak u Evroligu mogao da bude na stolu već tokom narednog sastanka vlasnika, planiranog za sledeću sedmicu (najverovatnije 25. maja).

- Nezvanično se sa više strana može čuti ono što mi u Srbiji odavno znamo, da je Bodiroga prava ličnost za jednu od čelnih pozicija Evrolige, ne samo zbog blistave i pobedničke igračke karijera, nego i zbog velikog poštovanja koje uživa u Španiji, Grčkoj, Italiji, odnosno gde god da se pojavi, kao i zbog njegove sposobnosti da kao čelnik velike organizacije prepozna prave putokaze, što je i potvrdio kada je kao potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije objasnio u kom smeru treba da se razvija naša reprezentativna košarka da bi se vratila u evropski i svetski vrh - prenosi "Mocart Sport".

Takođe, mnogi smatraju da bi Bodiroga, kao ličnost od integriteta, koji nikad nije vukao ishitrene poteze, već je odlučivao razložno, ne rušeći mostove iza sebe, mogao da bude glavna spona u približavanju različitih mišljenja klubova.

Jer osim što tečno govori engleski, italijanski i španski (služi se i grčkim jezikom), odlično razume i mentalitet zemalja iz kojih dolazi ne mali broj klubova u Evroligi.

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VUČEVIĆ ČESTITAO ZLATNIM MOMCIMA: Hvala vam, basketaška gospodo, u ime grada Novog Sada, u ime Srbije