BEOGRAD JE DANAS CENTAR KOŠARKAŠKE EVROPE: Pogledajte šta misle navijači o našem glavnom gradu, Zvezdi i Partizanu...

Novosti online

19. 05. 2022. u 17:18

FAJNAL-FOR Evrolige u našu prestionicu privukao je veliki broj ljubitelja košarke. Beograd trenutno vrvi od navijača Olimpijakosa, Efesa, Barselone i Reala.

БЕОГРАД ЈЕ ДАНАС ЦЕНТАР КОШАРКАШКЕ ЕВРОПЕ: Погледајте шта мисле навијачи о нашем главном граду, Звезди и Партизану...

FOTO: M. Vukadinović

Najbrojnije su pristalice atinskih crveno-belih, koji su kupili oko 45 odsto kapaciteta Beogradske arene.


Skoro svi zaljubljenici igre pod obručima koji su u našem glavnom gradu su oduševljeni hranom i noćnim klubovima, i svi znaju za Zvezdu, Partizan i Željka Obradovića.
 

Novosti

 

Navijači Olimpijakosa sa kojima smo razgovarali, rekli su da su prvi put u Beogradu, ali da se odlično provode. Grci kažu da se osećaju kod kuće jer ih ima znatno više nego pristalica ostalih klubova, ali i jer im navijači Crvene zvezde daju značajnu podršku.

FOTO: M. Vukadinović

 

Njihov rival u polufinalu Evrolige, turski Efes, udružio je snage sa gradskim rivalom Fenerbahčeom, pa su navijači oba turska kluba došla da navijaju za svog predstavnika.

 

Novosti

 

Turci su rekli da su drugi put u našoj prestonici. A oba momka su već bila na prethodnom Fajnal-foru kod nas, kada je učestovovao Fenerbahče. Tada je trener tima iz Istanbula bio srpski stručnjak Željko Obradović, a momci su o njemu govorili samo u superlativu.

- Obradović je kralj, volimo ga previše. Mislim da će sledeće sezone igrati Evroligu sa Partizanom. Voleo bih jednog dana opet dođe u Fenerbahče - rekao je momak u dresu Kalinića.

Dvojica Turaka izjavili su da su prethodni put u Beogradu bili oduševljeni noćnim provodom u Beogradu i da su već rezervisali klub koji će posetiti sutra.

Čini se da će u večerašnjem "el klasiku" Barselona imati dosta više pristalica od Real Madrida. Španci su prvi put u Srbiji, ali su takođe odmah izjavili da su čuli za noćni život u Srbiji i da će sigurno proslaviti, kako su rekli - "kad pobede Real".
 

Foto: Novosti

 
Na pitanje o "beogradskim večitim" Španci su rekli da više vole Partizan zbog Željka Obradovića, ali momak sa desne strane je dodao da prati fudbal i da je u tom sportu Zvezda bolja jer ima bolju istoriju.
Kada su pričali o potencijalnom finalu (u kom oni sebe već vide) kazali su da priželjkuju Olimpijakos, jer ne vole trenera turskog tima, Ergina Atamana.

Za razliku od Katalonaca, navijači Efesa upravo njih priželjkuju u finalu. Momak sa koji je razgovara sa članovima naše redakcije, kaže da želi Barsu u finali jer ih uvek lako pobede. Podsetimo, turski tim je prošle godine slavio u finalu protiv Barse rezultatom 86:81.
 

FOTO: N.Skenderija

 

Momci sa kojima smo pričali, na pitanje o tome da dobro poznaju rad trenera Željka Obradovića koji je radio u Turskoj jedno vreme, rekli su da je on najbolji trener na svetu iako nikada nije vodio Efes. Međutim, u pozadini se čuo jedan od njih koji je dobacio "Alimpijević je bolji". Aludirajući na pobedu Burse, koju predvodi Dušan Alimpijević, nad "Žocovim" Partizanom.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!