PARTIZAN SE NE ZABORAVLJA: Amerikanac nije krio sreću što je ponovo u Beogradu

Novosti online

19. 05. 2022. u 15:45

POHOD ka jedanaestoj tituli prvaka Evrope Real Madrida počeće danas i to iz prestonice Srbije. Jedan od igrača koji je imao bitnu ulogu u sistemu "kraljevića" i putu do fajnal-fora je bivši košarkaš Partizana Najdžel Vilijams Gos.

ПАРТИЗАН СЕ НЕ ЗАБОРАВЉА: Американац није крио срећу што је поново у Београду

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Ovaj plej dirigovao je napadom Partizana u sezoni 2017/2018, ostavivši dubok trag u srcima pristalica beogradskog tima, za kratak period koji je proveo u klubu.

– Mislim da sam bio najsrećniji čovek u Madridu kada sam čuo da se turnir Evrolige seli iz Berlina u Beograd. Grad koji će uvek imati posebno mesto u mom srcu - započeo je Gos govoreći za "Mocart Sport".

On je rekao i da se ponosi time što je prve evropske korake zabeležio u crno-belom dresu.

– U Partizanu sam počeo karijeru, a zaista volim klub jer sam osetio ljubav od svih iz organizacije i ljudi u grad. Kad se tako svi ponašaju prema vama, onda i ne čudi što i dalje uvek rado ističem da sam košarkaški put započeo u crno-belom dresu.
Košarkaš Real Madrida ističe da i dalje strastveno prati dešavanja u slavnom klubu.

– Da li stižem da pratim? Pa ja ne propuštam utakmice. Gledao sam duel protiv Budućnosti, znam da je 1:1, rado bih se pojavio na odlučujućoj utakmici, ali to je nemoguće.

Zek Ledej, aktuelni igrač Partizana, je njegov veliki prijatelj.

– Ipak, svim srcem ću biti uz ekipu i naravno uz mog najboljeg prijatelja Zeka Ledeja. On mi je kao brat, sada smo i deo porodice. Uvek gledam kako igra u Partizanu, sjajan je košarkaš, ima liderske sposobnosti i mislim da je napravio odličnu odluku što je došao u Beograd. Takođe i klub može mnogo da profitira od njegovih košarkaških kvaliteta- rekao je Vilijams Gos i prokomentarisao pitanje o šansama da ponovo zaigra u Partizanu.

– To se nikada ne zna šta karijera može da donese, ali ono što mogu da kaže. Nikada se ne bih bunio da moj brat Zek i ja zajedno obučemo crno-beli dres i donesemo titulu Partizanu.

Prvi susret fajnal-fora igra se danas od 18 časova, kada se sastaju Anadolu Efes i Olimpijakos, dok će u drugom polufinalnom duelu snage odmeriti španski velikani Real Madrid i Barselona.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)