MILIJARDER IZ JOKIĆEVE ŠTALE: Nije omiljen u Denveru, košarkašku karijeru prekinuo zbog skandala

Novosti online

12. 05. 2022. u 15:04

KOŠARKAŠ Denver nagetsa Nikola Jokić zvanično je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige u sezoni 2021/22.

МИЛИЈАРДЕР ИЗ ЈОКИЋЕВЕ ШТАЛЕ: Није омиљен у Денверу, кошаркашку каријеру прекинуо због скандала

Foto: Instagram

Denver je tim povodom odlučio da priredi Jokiću veliko iznenađenje.

Delegacija kluba iz Kolorada, predvođena vlasnikom Džošom Krenkom, doputovala je u Sombor kako bi uručila MVP trofej srpskom asu.

Njegov otac je Sten Krenke, a majka je En Volton Krenke i oboje su multimilijarderi. Njegova majka je naslednica bogatstva porodice Volton, koja je vlasnik "Volmarta", jednog od najvećih svetskih lanaca supermarketa.

Otac je Sten Krenke koji se obogatio u sportu. On je trenutno vlasnik čak devet sportskih klubova: Arsenala, ženskog tima Arsenala (fudbal), Denver nagetsa (košarka), Kolorado Avalanša (hokej), Kolorado Repidsa (fudbal), Kolorado Mamuta (lakros), Los Anđeles gladijatora i Los Anđeles gerile (esports).  

Sam Džoš najviše vremena provodi u Denveru, pošto mu je košarka prva ljubav i čak je bio uspešan košarkaš na koledžu. Karijeru je prekinuo kada je izbio skandal na kome se videlo da pije alkohol u društvu svog tadašnjeg trenera, pa je zbog toga Džoš umesto košarke odmah preuzeo deo očevog biznisa.

On je zapravo prvi čovek Denvera, a pita se i u vođenju Kolorado Avalanša, Kolorado Repidsa i Arsenala, gde porodica Krenke baš i nije previše omiljena.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega