MA KAKVA KOŠARKA, ŠTALA JE ZAKON: Nikola Jokić ostavio Amere u čudu

Novosti online

12. 05. 2022. u 08:07

KOŠARKA je za njega igra koju igra najbolje na svetu, ali ima stvari koje Nikolu Jokića čine srećnijim od igre pod obručima.

МА КАКВА КОШАРКА, ШТАЛА ЈЕ ЗАКОН: Никола Јокић оставио Амере у чуду

FOTO: N. Skenderija

Naime Srbin je završio sezonu, napustio SAD, otišao u svoj Sombor i uživa za sve pare, dok preko okeana stižu priznanja.

NBA liga je noćas i zvanično objavila da je Nikola Jokić drugi put zaredom postao MVP u najjačoj i najprestižnijoj košarkaškoj ligi na svetu.

Pošto je rukovodstvo Denvera dobilo potvrdu i ranije, oni su seli u avion u Koloradu sa trofejom u ruci i poleteli put Srbije da iznenade Nikolu u Somboru.

Prvi put nagrada za najkorisnijeg igrača je dodeljena na ovaj način, a Nikola Jokić je istakao da je bio iznenađen i da je to vrlo emotivan momenat za njega.

Kako je Jokić ranije najavio da neće moći da dođe na dodelu nagrade, tim Denvera je odlučio da njihova delegacija doputuje u Sombor i srpskom asu uruči ovo priznanje.

Po dobijanju nagrade, Nikola je dao intervju iz svoje štale u Somboru, što je potpuno zaprepastilo novinare TNT-a, koji su konstatovali da nikada ranije nagrada nije uručena u štali. Tako je Nikola moćnim rečima objasnio koliko mu znači ovo priznanje.

Srpski centar je strpljivo odgovarao na pitanja, a intervju je, pogotovo za Amerikance, bio drugačiji u svakom smislu. Nikola je vrlo emotivno govorio, a nalazio je dovoljno prostora i za šalu. Tako se iza njega vidi jedan od omiljenih konja, dok je intervju remetio lavež psa, što je, naravno, Somborac primetio.

- Pas umire ovde.... - rekao je Nikola ozbiljno i potom prasnuo u smeh, baš kao i novinar:

- Šalim se, dobro je, dobro je... Ne umire... - rekao je Nikola, dok američki novinar Erni Džonson nije uspevao da se suzdrži od smeha.

Da podsetimo, Jokić je u tekućoj sezoni prosečno beležio 27,1 poen, uz 13,8 skokova i 7,9 asistencija.

Srbin je ove sezone postao prvi igrač u istoriji lige sa najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija i 13. košarkaš u istoriji sa dva uzastopna MVP priznanja NBA lige.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024