KORAK ČEKAN DEVET GODINA: Partizan na pobedu od plasmana u finale ABA lige

G. KELIĆ

11. 05. 2022. u 22:05

NAZIRE SE na horizontu finale jadranske ABA lige za košarkaše Partizana, prvo posle devet godina. Izabranici Željka Obradovića su sigurnom igrom u prvom polufinalnom duelu plej-ofa na kolena bacili Budućnost (82:66), pa tako u nedeljnom revanšu u Podgorici (20.45) imaju priliku da obezbede dugo čekanu borbu za trofej.

КОРАК ЧЕКАН ДЕВЕТ ГОДИНА: Партизан на победу од пласмана у финале АБА лиге

FOTO: ABA liga

Više od samog protivnika, navijači crno-belih su se pribojavali loše reakcije svojih ljubimaca posle šokantnog poraza od Burse u osmini finala Evrokupa, čiji kadrovi i dalje obitavaju u glavama svih zaposlenih u Humskoj ulici.

Čini se, pak, da su mladi Obradovićevi puleni uspeli da se izdignu iz situacije, prošlost ostave (koliko mogu) u prašini, i gledaju ka Budućnosti. Jer, nivo želje i motiva koji su preksinoć demonstrirali u dvorani "Aleksandar Nikolić", ukazuje na to da se radi o ekipi koju nedavno traumatično iskustvo više ne dodiruje.

- Teško je bilo posle poraza, ali smo radili baš žestoko na treninzima. Trener je napravio program. Moramo da budemo spremni da radimo svakog dana, da pokušamo da pokažemo mentalnu spremnost i fokus. To je poruka koju pokušavamo da prenesemo i mladim igračima - istakao je Zek Ledej, sa 19 poena najefikasniji pojedinac meča.

Amerikanac dodaje da nije osećao pritisak važnosti duela.

- Samo sam hteo da istrčim na parket i odigram utakmicu kao da mi je poslednja u životu i da igram za ovaj grb koji je na dresu. Sada idemo napred, igramo utakmice koje su od najvećeg značaja, moramo sada samo da razmišljamo o trenutnom protivniku i pokušamo da završimo posao u nedelju - zaključio je Ledej.

Panter: Očajan posle Burse

BEK "valjka" Kevin Panter iskreno kazuje kako je posle neuspeha u Evrokupu bio utučen kao nikada pre u karijeri.

- Bio sam sje**n nedelju i po dana posle te utakmice. Iskreno, baš sam se loše osećao, nikada mi nije bilo tako tokom cele karijere. Morali smo da reagujemo, sada smo fokusirani na ovu seriju i kako da je pobedimo. Budućnost će pokušati da odgovori u revanšu, a mi moramo da ostanemo mirni i zadržimo naš ritam - rekao je Panter.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024