PARTIZAN SAMLEO BUDUĆNOST: Crno-beli uz NBA asove na tribinama zakoračili ka ABA finalu

Č. V.

10. 05. 2022. u 20:38

KOŠARKAŠI Partizana su, uz fantatstičnu igru, poveli sa 1-0 u polufinalu ABA lige, deklasiravši podgoričku Budućnost u Beogradu sa 82:66. Druga utakmica, u seriji koja se igra na dve pobede, na programu je u Podgorici u nedelju od 20.45.

ПАРТИЗАН САМЛЕО БУДУЋНОСТ: Црно-бели уз НБА асове на трибинама закорачили ка АБА финалу

Foto: M. Vukadinović

U hali "Aleksandar Nikolić", prilično "rasepvanoj" i zbog velike posete, i zbog vrlo raspoloženih "grobara", bili su i nekadašnji asovi Partizana, a potom NBA lige, Saša Pavlović i Bogdan Bogdanović, a zajedno s ostatkom publike oni su mogli da uživaju i igri izabranika Željka Obradovića.


Početno vođstvo Podgoričana iz uvodne deonice "pretvoreno" je čak u +17 i pre nego što je okončano prvo poluvreme, a u nastavku utakmice, uz pesmu s tribina i poneku "Žocovu" grmljavinu na tajmautima, prednost je održavana, pa i uvećavana, pre nego što je utakmica u vrlo mirnom tempu privedena kraju.

Najfikasniji kod pobednika bili su Zek Ledej sa 19 poena, dok je Kevin Panter dodao 13, a Matijas Lesor 11. Kod Budućnosti najviše se istakao Di Džej Sili sa 16, pratio ga je Džastin Kobs sa 14.

Partizan - Budućnost 82:66 (18:15, 23:13, 20:21, 21:17).

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 6.500. Sudije: Boltauzer, Radojković i Majkić.

Partizan: Panter 13, Vukčević 1, Ledej 19, Zagorac 4, Avramović 10, Koprivica 4, Smailagić 6, Mur 5, Glas, Lesor 11, Trifunović 7, Madar 2.

Budućnost: Kobs 14, Atić 2, Šehović, Drobnjak, Micov 3, Barović 2, D. Nikolić, Sili 16, Z. Nikolić 2, Jagodić-Kuridža 7, Popović 12, Peri 8.

KRAJ! Partizan - Budućnost 82:66

40' - Kraj utakmice!

39' - Miorno se privodi meč kraju, Aleksa Avramović sa linije penala donosi crno-belima 79:63.

38' - Čini se da je to to. Avramović je pogodio trojku i praktično rešio pitanje pobednika. Jedino ostaje da se vidi kolika će biti razlika.

37' - Ušao je u ritam Popović. Ponovo je uspeo da poentira i koliko-toliko održi Podgoričane u životu.

36' - Petar Popović je drugi put na meču bio precizan van linije 6,75. Potom je iznudio dva slobodna bacanja nakon faula Mura. No, sa crte je bilo polovičan - 72:58.

35' - Dobar napad domaćih krunisao je trojkom Rade Zagorac, a na drugoj strani je iz pik end rola snažno zakucao Filip Barović.

34' - Lep potez Lesora. Napravio je dobru poziciju, oslobodio se Barovića i lako došao do poena. Nastavlja Francuz da muči rivala. Još jednom je došao do poena, ali sada uz prekšaj Perija, a njega će izvesti posle tajm-auta. Nije bio precizan.

33' - Seriju je prekinuo Petar Popović pogotkom za tri poena, ali istom merom je uzvratio Dalas Mur.

32' - Loši napadi sa obe strane na početku poslednje deonice. Tako da još uvek nema poena, pa je rezultat 0:0 u ovoj četvrtini.

Treća četvrtina: Partizan - Budućnost 61:49

30' - Sili je jedina svetla tačka gostiju u trećem kvartalu. Ponovo je Amerikanac bio taj koji je poentirao. Madaru je loptu ukrao Kobs i omogućio sebi lako polaganje - 61:49.

29' - Poleteo je Lesor. Pokupio je Zagorac ofanzivni skok, proigrao Francuza, a ovaj snažno zakucao. Odmah reaguje minutom odmora Aleksandar Džikić. Domaćin je napravio brzih 7:0.

29' - Uspeva Partizan da odbije nalet rivala sa četiri vezana poena. Najpre je Madar pogodio šut sa poludistance, a onda i Ledej iz kontranapada - 56:45.

28' - Vratio se Kobs i omdah poentirao na sebi svojsten način - foluterom. Ušao je ritam Sili i vezao treći pogodak van linije 6,75.

27' - Mur je nakon uspeo da iznudi dva slobodna bacanja koja je realizovao - 49:37. Druga vezana trojka Silija i Budućnost stiže na jednocifren zaostatak, ali to nije dugo trajalo, jer je istom merom uzvratio Ledej.

26' - Izgubio je loptu Avramović i častio Perija da laganim zakucavanjem dođe do novih poena. A onda još jedna izgubljena lopta plejmejkera crno-belih i odmah kazna - trojka Silija. Morao je Željko Obradović da zatraži tajm-aut.

Foto: M. Vukadinović

25' - Lepa akcija domaćeg tima. Panter baca alej-up za Koprivicu koji atraktivnim zakucavanjem završava napad.

24' - Ovo može da bude veliki problem za Podgoričane. Povredio se Džastin Kobs. U pitanju je desna noga i na nju ne može da se osloni plejmejker gostiju.

24' - Promašaj Perija je popravio Atić i upisao se u strelce tek sada, ali u prvom poluvremenu je igrao manje od dva minuta - 45:32.

22' - Odlična kontra gostiju krunisana je polaganjem Jagodića-Kuridže. Na drugoj strani težak šut je pogodio Smailagić.

21' - Sjajno je utrčao Trifunović. Odlično ga je proigrao Koprivica i krilo Partizana nastavlja da igra dobru utakmicu.

Druga četvrtina: Partizan - Budućnost 41:28

Crno-bele na ovom meču sa tribina dvorane "Aleksandar Nikolić" bodre sadašnji i bivši NBA as Bogdan Bogdanović i Saša Pavlović.

FOTO: M. Vukadinović

20' - Odličan napad posle minuta odmora i saradnja visokih igrača. Smailagić za Koprivicu, a ovaj do kraja. Prvo poluvreme je okončano trojkom Perija - 41:28.

20' - Partizan nije realizovao napad i kaznio je to Kobs poenima iz drugog napada. Odbrana domaćeg tima je zaspala, a Amerikanac sa pasošem Crne Gore je protutnjao kroz reket rivala. Izverviralo je to Obradovića, pa je zatražio tajm-aut na 45 sekundi do kraja.

18' - Nastavlja se rapsodija crno-belih. Panter je pogodio drugu trojku, a morali su i gosti da pospreme jedan pokušaj iz daljine kroz obruč. Uradio je to Micov iz desnog kornera. Ali, strašan odgovor Pantera. Pogodio je sa devet metara i stigao do 13 poena.

17' - Prvi put je na teren kročio Smailagić i nakon dobre asistencije Koprivice upisao se u strelce - 33:19.

16' - Nastavljaju se muke za Podgoričane u napadu. Treba to pripisati i sjajnoj odbarni domećeg tima.

14' - Tek nakon četiri minuta gosti su poentirali u ovoj četvrtini. Nakon blokade Lesora loptu je pokupio Jagodić-Kuridža i prekinuo seriju crno-belih. Ipak, Partizan nastavlja da pogađa. U strelce je za goste uspeo da se upiše i Sili.

13' - Proključao je "Pionir" nakon zakucavanja Ledeja i borbenosti Pantera. Džikić mora opet da zatraži tajm-aut. Domaćin je drugi kvartal ovorio sa 9:0.

12' - Partizan za sada jedini postiže koševe u ovom delu meča. Ledej ponovo iz ugla, ali za dva, a onda i Avramović dolazi do poena i to pod faulom - 25:15. Nakon pogođenog bacanja prvi put jedan tim ima dvocifrenu prednost.

11' - Avramović je promašio trojku na otvaranju drugog kvartala. Panter je iz drugog pokušaja ukrao loptu, a onda u kontri došao do lakih poena.

Prva četvrtina: Partizan - Budućnost 18:15

10' - Dobar napad gostiju nakon tajm-auta. Kobs je odlično probio i upisao sedmi poen, a to će moći da popravi sa linije penala. Opet je bio polovičan i to nije nešto što se često viđa. Na drugoj strani poslednji napad nije realizovao Kevin Panter.

9' - Odlična igra Partizana u poslednjih nekoliko napada. Sjajan protok lopte krunisan je trojkom Kevina Pantera iz levog kornera. Morao je minut odmora da zatraži Aleksandar Džikić kako bi prekinuo seriju rivala od 14:2.

9' - Probudila se publika i odmah druga energija izabranika Željka Obradovića. Trifunović je fantastičo probio i poentirao uz faul Barovića. Potom je i dodatno bacanje uspeo da realizuje - 15:12.

8' - Dobar napad Partizana krunisan je drugom trojkom Ledeja. Potom je usledila sjajna odbrana Avramovića koji je iznudio faul u napadu.

7' - Francuz nastavlja da pogađa penale, sada je na 4/4 i crno-beli su uspeli da se konsoliduju nakon serije 5:0. Nju je prekinuo Kobs pogotkom sa poludistance.

Foto: M. Vukadinović

7' - Neverovatan promašaj Avramovića. Krenuo je u kontru, ali nije uspeo da pogodi zicer. Ipak, Budućnost to nije kaznila, pošto Jagodić-Kuridža nije bio precizan van linije 6,75.

6' - I Partizan je stigao do prve trojke. Ona je bila delo Zeka Ledeja koji je bio precizan skoro sa osam metara - 7:10.

5' - Kobs je bio polovičan sa linije penala. Posle još jednog neubedljivog napada domaćih Peri je poentirao posle odličnog prodora.

4' - Odličan napada Kobsa. Napravio je poziciju i pogodio flouter. Bio je to prvi koš na utakmici najboljeg igrača Budućnosti. Matijasu Lesoru su slobodna bacanja bila boljka, ali prva dva je realizovao.

3' - Lepo je Jagodić-Kuridža igrao ispod koša, uposlio je sjajno Zorana Nikolića kome nije bilo teško da pospremi loptu u koš.

2' - Prve poene na utakmici postigao je Marko Jagodić-Kuridža i to trojku. Partizan je i dalje bez poena. Kendrik Peri je svoj prvi šut promašio, a domaći su do prvih poena stigli preko Uroša Trifunovića.

1' - Počela je utakmice, a crno-beli nisu iskoristili prvi napad. Da bi potom Gregor Glas napravio prekršaj. U nastavku akcije Džastin Kobs je promašio trojku.

Uoči meča:

Crno-beli su ligaški deo regionalnog takmičenja okončali na drugoj poziciji i zbog toga će imati prednost domaćeg terena u okršaju sa Podgoričanima, pa se prvi meč igra u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Klub iz Humske je favorit, ali breme za izabranike Željka Obradovića može da predstavlja to što punih devet godina nisu igrali finale na Jadranu.

Ipak, Budućnost ne igra ove sezone kao nekih prethodnih. Partizan je slavio protiv tima Aleksandra Džikića u obe utakmice odigrane tokom ligaškog dela.

BONUS VIDEO: ŽELjKO OBRADOVIĆ O ISTANBULU 1992: Nastavak priče Partizana iz Fuenlabrade

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni