DUŠAN ALIMPIJEVIĆ ZA "NOVOSTI": LJudski je da sanjamo, imam fantastičnu grupu ljudi

V. PRERADOVIĆ

29. 04. 2022. u 11:00

SAN koji traje... Reči Dušana Alimpijevića, 36-godišnjeg srpskog trenera, nakon što je sa Bursasporom utišao i krcatu ljubljansku dvoranu "Stožice" u četvrtfinalnom meču Evrokupa.

ДУШАН АЛИМПИЈЕВИЋ ЗА НОВОСТИ: Људски је да сањамо, имам фантастичну групу људи

FOTO: EPA

Turska senzacija protegla se do polufinala trijumfom nad Cedevita Olimpijom, sedam dana ranije izazvala je identičan efekat u duelu osmine finala sa Partizanom pred skoro 20.000 navijača u beogradskoj "Areni".

- Fantastično, ovo su retki momenti u životu kada se sve poklopi. Treba u njima uživati - priča Alimpijević za "Novosti" po povratku u Bursu, gde je izostao tradicionalni doček navijača. - Zamolili smo ih da umesto dočeka napune halu za meč sa Turk telekomom u turskom prvenstvu.

Mnogi ne znaju da klub postoji od 2014, odnosno da je Alimpijevićev trenerski staž duži od životnog veka košarkaškog hita iz Burse.

- Ovo je tek treća godina u turskoj Superligi, druga u Evropi, tako da je ovo što se dešava izvanredno za klub. Na neki način jeste iznenađenje, ali nije baš toliko iznenađujuće. Klub vode ozbiljni ljudi, biznismeni. Zahvalan sam bogu na tome što smo ove sezone odlaskom nekih igrača dobili drugačiju atmosferu. Navijači su prepoznali kako se borimo i sa koliko žara igramo. Stali su iza nas posle poraza od Fenerbahčea u gostima na jednu loptu, potom smo dobili Galatu 20 razlike. Tu je krenuo taj talas, koji je sada nezaustavljiv. U gradu od četiri miliona stanovnika na svakom koraku oseća se ta euforija.

POLUFINALE

PAROVI polufinala Evrokupa: Andora - Bursa (3. maj, 20.00), Valensija - Virtus Bolonja (4. maj, 20.30).

Finalni meč na programu je 11. maja, osvajač trofeja izboriće plasman u Evroligu naredne sezone.

Teško je podvesti pod slučajnost dve pobede protiv velikih favorita pred njihovim raspaljenim navijačima.

- Kažu da su "Stožice" poslednji put bile ovako pune pre deset godina, kada je Olimpija igrala protiv Lokomotive u Evroligi. I ja mislim da to ne može da bude slučajno. Bili smo bolji, kontrolisali utakmicu 35 minuta. I taj poslednji šut Pulena nije bio plod izgrađene akcije. Da smo izgubili, zaista bismo imali za čim da žalimo.

Alimpijević je bio potpuno miran kada je Pulen pogodio trojku i izazvao zemljotres na tribinama. Pitamo ga da li je znao da je sirena bila brža od šuta.

- Iskreno, jesam. Imao sam dobar ugao i video da nije na vreme izbacio loptu. Nisam mogao da verujem kada sam video da ljudi onako oduševljeno skaču, takođe ni da je sudija Lamonika pokazao trojku.

Bursu u polufinalu čeka duel sa Andorom u gostima, po senzaciji bratom blizancem u ovogodišnjem Evrokupu. Snove je nemoguće obuzdati, pa i one o tituli i plasmanu u Evroligu.

- To je i normalno, ljudski je da sanjamo, da budemo emotivni. Sreća je da imam fantastičnu grupu ljudi, kojoj ne treba mnogo da bi se spustila na zemlju. Verujte, mi ne razmišljamo sada o Andori, već samo o meču u turskom prvenstvu.

Posle intervjua koji je u poluvremenu meča dao junak Bursine pobede Džon Holand, smeši se nadimak Alimpijevićevi pitbulovi.

- Napravio je cirkus, nisam znao da je to izjavio u poluvremenu. Sada svi sa simpatijama komentarišu to što je režao i rekao da su igrači pitbulovi, ali zamislite da smo izgubili. Ispali bismo smešni.

Željko najveći svih vremena

POSLE poraza od Burse, trener Partizana Željko Obradović bio je utučen kao retko kada u karijeri.

- Ne mislim da je to zbog Burse, svima je bilo teško jer se Partizanu otvarao put da se preko Evrokupa vrati u Evroligu. Za mene je Obradović najveći trener svih vremena i jedan od najvećih džentlmena u našem sportu. Pravi gospodin i u pobedi i u porazu. Posle toliko osvojenih titula, mogao bi sebi da dopusti hladniji odnos sa kolegama, ali je uvek spreman da svakome pruži pomoć, kao što je i meni mnogo pomogao.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili